Pengembaraan Yang Jauh Bermula

Ini bukan 'pengembaraan' Upin dan Ipin yer..Ini bukan tayangan Geng..

Ini adalah pengembaraan my dear husband, Inchek Kamaruddin merantau mencari ilmu. Supaya ilmu penuh di dada. Supaya dapat berbakti kepada UiTM DiHatiku dengan lebih cemerlang, gemilang dan terbilang. 
Insya allah..

Tapi trailer pengembaraan ini, kena tunggu tuan empunya badan merasa dan bercerita sendiri lah. Hehe! Saspen je. So episod ini to be continued :P

Petang tadi, balik kerja awal banyak. Kol 4pm dah balik. Kerana nk hantar Abg dan beg besarnya ke Shah Alam. Abg akan dihantar oleh driver UiTM ke KLIA. 

Dia pon balik awal, sebab nk setelkan electrical problem kt rumah kami. Tetiba plak semalam suis lampu, kipas and toilet master bedroom ada sket short. On suis lampu.kipas, satu rumah terus black out. adeh! Seb baik dah setel. So ini malam boleh tidur dalam bilik mcm biasa. Aku pon sebenarnya takut nk tido kt hall kalau Abg takde ni.

Sebelum antar dia kt opis, kami singgah ke Plaza Alam Sentral, Hunting for pengurup wang. Nk tukar duit la kan, apa lagi. Tukar RM500 jer dulu, dapat USD154 sahaja! 

Apa beza kalau kita tukar duit kt Malaysia dengan tukar duit kt negara yg kita nk pegi tu eh? Lebih baik atau sebaliknya? Kami tak sempat buat research pon.

Dan sekarang mayb Abg dh duduk dalam kapalterbang menuju ke Singapura. 1st transit. Esok 2nd transit ke Narita Airport
.
Bermula la episod derita merindu chewah! Semoga Abg selamat dalam perjalanan pergi dan kembali kepangkuan kami keluarga tercinta
~cintaku tertinggal di Malaysia <--- status YM Abg.. psssstt: awatla pi tinggal, kalau bawak, kan bagus :P

Alhamdulillah kami ditinggalkan dengan keadaan yg sempurna. Peti ais dah terisi dgn lauk-pauk. Rumah dh baik dari letrik short. Poket dah terisi dgn duit poket.TQ dear :)

Day 1 : Rindu serindu rindunya....

6 words from u:

Kancilbiru said...

bersabar lah..demi masa depan..suh cikabang beli ole2 dari sana...hihi

lydzar said...

niza : dh suruh dah..wait and see je la ape yg dia bawak balik

e.l.i.s.s.m.i.e said...

best jugak sekali sekala rindu-rinduan ni..siap la lepas balik kang..hehehe .ops :P

lydzar said...

hah 'siap'..takpa ai rela wakakakaka!

bubblymummy said...

awal btol ek din dah p.., bape kali transit tuu liza..

lydzar said...

nuris : dia p awal sebab ada visit kt HQ CISCO kt San Hose dulu. Lepas tu baru p LV utk conference tu..kira transit kt Singapore, Japan dan San Hose lah

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®