Adakah Handphone Itu Penting Bagi Anda?


Bagi aku, tak berapa penting kot walaupon ia adalah antara gajet terhebat abad ini.

Ini adalah kata-kata dari pengguna handphone yg tidak tegar.

Mana taknya, semalam aku tertinggal handphone kt rumah. Tapi hati aku masih tenang kt opis. Takdek pon teringat-ingat atau risau akan misscall dan sms yg bakal ku terima. Dan bila aku check handphone aku malam tadi, cuma ada satu misscall dari entah siapa..no tak register dalam phonebook aku. Tengok betapa takdeknya orang nk call aku kan..

Aku memang tidak meng'expect' Incek Kamaruddin akan call aku sebab service roaming dia tak boleh pakai pon kt sana. Aku tak tau la cemana dia communicate/berhubung ngn rakan-rakan segerombolan dia. Pakai walkie talkie kot..
So handphone dia dalam mode 'suara wanita menjawab' setiap kali ada orang dail.

Kalau orang lain tertinggal henpon mesti menggelabah giler kan. Seolah-olah henpon tu adalah 'nyawa' dan barang wajib dibawa kemana-mana hatta ke toilet sekali pon. :)

Aku bukan businesswoman, jadi aku memang tak kan bz menjawab panggilan dan sms. Semua orang memang jaraaang sgt call aku, Mebi nnt aku cuma mengharapkan anak-anak aku jer yg rajin calling2 mama dia ni.

Aku bukan pendengar muzik digital yg tegar simpan seratus dua ratus lagu mp3 dalam
henpon, siap gantung henpon kt leher, earphone/headphone asek la melekat kt lobang telinga tu..

Aku juga hanya bergantung pada kamera Nikon aku utk amek gambar anak-anak dan gambar syok sendiri perasan cantik aku.

 

Sebab tu la aku cuma pakai henpon sebelah ni. Very the basic spec. 
Boleh call, sms, simpan no tepon, simpan nombor akaun bank..jadi jam tangan, jadi alarm clock bunyi ayam.. dan tak lupa dia ada flashlite. Selalunya kalau aku dh tutup semua lampu before tidur, flashlite ni la yg jd torchlite aku menuju ke bilik. Kalau tak, kompom teraba-raba carik jalan ke bilik haha!

Eh byk gak kegunaan dia rupanya kan!
 






    
Ini pon atas belas ihsan mak aku..henpon pinjam je tu..huhuh
sebab henpon LG aku dah rosak sound nya.. Bila calling-calling, orang tak bley dengar suara aku.. Ohhh saya bukan bisu..saya berkata-kata tapi orang tak dengar. Adakah mereka yg pekak?? Hahaha!

Dah almost setahun aku pinjam henpon mak aku. Dh jadi harta persendirian pulak dah..henpon LG putih ni aku bagi mak aku pakai. Wakaka! ada ke patut tukar ngn mak tepon yg dh rosak. 
But then, adik bongsu aku pulak pakai sebab mereka berdua pulak bertukar-tukar henpon. Adik aku pakai LG ni utk sms jer..dia ada 2 henpon!
See see..budak sekolah pon boleh pakai 2 henpon..AKU???



Tu sebab la aku termimpi-mimpi nk kan tepon baru.
Kengkononnya blogger tegar, teringin gak mak nk pakai tepon yg boleh access Wi-fi dimana-mana tu. Boleh la blogwalking walaudimana jua anda berada. Macam best gak kalau boleh snap-snap gambar Hannah dan Hadif juga gambar sediri taklupa gambar kekasih hati a.k.a Incek Kamaruddin yg dicintai itu, terus upload kt facebook. Lepas tu komen-komen, balas komen secara langsung dari tepon itu..
Mimpi mimpi mimpi...mimpi lagi..

Banyak giler choice of tepon dengan spec yg diperkatakan itu, dari yg murah sampai la ke yg mahal nak mati..cumanya sila sediakan beruwang saje yer Lydzar!

Sekarang jugak aku bukak website Mobile88.


Pics credit to : Mobile88

6 words from u:

Sumijelly said...

hp cepat jahanam dn cepat jugak bertukar jenis..huhuhu...

tp mampu beli bawah RM800 jer...lenih dr itu..x dapek la nak merasa..hik3

Sumijelly.com

lydzar said...

@Sumijellyhuhu rm800 tu pon bajet yg banyak tau.. ni tak tau lagi nk kutip dana baru dari mana nih..pecah tabung anak boleh? haha

Kancilbiru said...

ngak boleh hidup tanpa phone...hehehe

lydzar said...

@Kancilbiru mmg nyawa sungguh tu

Iela Fazielah said...

pada kak ila... hp xde akak pun xkisah sbb hubby leh tipon opis. dulu akak pakai hs ala2 mcm lydzar gak.. asal leh tipon n sms.. tp thn lepas akak bersungguh bl 1 h/p yg serba guna, leh amik gmbar n dgr mp3, call 3G... semua ada.. yg penting kuat sbb kena hentak or jatuh pun selamat.. tp kalau xde or tetiggal still ok lg.. sbb yg call pun en. hubby sorag je..heheh

lydzar said...

@Iela Fazielah saya pon ok je, sbb din pon jarang giler call..haha! dia ym jer. tp tu la, tingin gak la jugak beli henpon canggih2 sket nnt

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®