Terima bungkusan

Semalam dapat 2 barang melalui service courier. Ingat entry aku menang giveaway?

So salah satu barang itu adalah hadiah giveaway itu..Inilah dia barangnya. Malam tadi, sempat test pakai je nk tengok saiz muat ke tak. Tak sempat nk snap pon since lepas kerja semalam, amek anak-anak dan terus ke Ikano / The Curve carik barang Abg sket. Balik pon dh lewat.

Aku amek gambar ni dari blog Gerai Ambo. Memang sebijik yg ni lah kalau tak silap aku :)
Pandai tuan kedai pilih kaler feveret aku..Tou che tou che!


Gerai Ambo :Menjual kaftan batik kelantan berkualiti dengan corak menarik. Juga menyediakan pilihan busana muslimah yang bergaya dan trendy dari koleksi SIK dan UKHTI.
Sesiapa berminat nk beli kaftan batik dan busana muslimah, sila la terjah ke blog Gerai Ambo yeh!

Yang kedua, dapat parcel dari myeg.com. Ala..website yg offer macam-macam service linked to government tu. Ada service renew roadtax, renew driving license dan yg terbaru renew permit maid..



Kami guna service dorang utk renew road tax. Hal-hal insurans, Abg dah setelkan dengan pihak insurans. Tinggal isi online form kt myeg ni, then dorang link terus dgn pihak insurans. Update!

Pantas tuntas juga servis mereka ni rupanya. Aku isi form kt myeg dalam kol 11pagi semalam. Kol 3pm, dah ada orang hantar road tax baru kami. Terbaek! <----- Macam best pulak guna ayat ni..

Ni aku tengah belek-belek cara nk renew driving license online. Kalau nmpk simple boleh la buat thru myeg, tp kalau mcm leceh, pi post office kt Giant Kota Damansara lah nampaknya :)
Sape penah guna servis dorang utk renew driving licence? Angkat tangan! Meh tinggal sket komen kt sini.. Bagus ka tak bagus ka..





2 words from u:

maslinamansor said...

tak pernah guna online... terus p JPJ atau ke pejabat pos...

lydzar said...

mas, kalo pi post opis pon mmg senang jer kan..cuma saje la kot2 lg best buat pakai online

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®