FreshLook Illuminate 1-day trial pack

Lepas solat zohor dan menenangkan diri, aku balik tempat kerja aku, i mean meja kerja aku yg terpaksa berkongsi 3 orang tu la. Punya la sempit workstation, tak layak panggil workstation. Dan memang bukan workstation pon, hanya lah 1 meja kerja, besar sikit dari meja guru kt dalam kelas-kelas tu. Kesian kami kan? Ntah bila la bangunan opis sebelah tu nk siap renovate. Mungkin masa tu la baru aku merasa nk ada meja takyah-kongsi lagi macam sekarang. Baru la boleh tampal-tampal or letak frame gambar family pengubat rindu.
Apesal melalut pasal meja ni?
Ye lah..ok ok..aku merepek lari dari tajuk macam biasa.

Balik dari surau tadi, aku nmpk ada surat atas laptop aku. Hmm tengok letterhead, mcm dah tau dah dari sapa. Sebab aritu memang ada dok klik-klik iklan kt Nuffnang mintak barang free ni..Hehe semua pon suka barang free kan? Bila dapat, memang la lagi suka.

Ni lah dia aku dapat. FreshLook Illuminate 1-day trial pack.

* envelop, isi dalam dan surat dari FreshLook*

*kasik zoom sket*

Suka tu suka jugak la. Tapi cemana nk pakai benda alah ni???

Aku bukannya pengguna contact lense pon, try-test pon tak pernah lagi seumur hidup aku ni. Saje saje je tangan gatal nk klik mintak kan. Hehe! Actually aku rasa mata aku memang ada sedikit kerabunan sekarang. Tu yg jadi alasan agak kukuh nk mintak trial pack ni. Dia kasik power sket jer dalam 50 gitu utk dedua belah. Actually bukan dia bagi, tp aku yg letak dalam form dulu tu. Aku tak tau pon sebenarnya cemana nk kira power nih. Main bantai aje. Patutnya kena test kt alat yg check mata kt kedai cermin mata tu kan..Belasah aje la..

Dah nama tak penah try-test, aku rasa agak neves jugak la nk cuba pakai lens nih. Poyo nak nebes! Dah la tatau cara pulak tu. Kalau pakai specticles senang la kan..Buweekk! Ko cerita pasal lens ok! Bukan specticles! So masuk sat website FreshLook, mesti ada bagi guideline. 

Yup memang ADA!


Kalau susah nak baca kt gambar yg aku tepek tu, klik je sini : User guide.

Bila eh nk try? Tunjuk kt Abg dulu lah :D 
Mesti dalam hati dia, "ape la bini aku dok buat ni? Aritu masker la, make up la, skg ni contact lens plak dah.. "

Nak buat cemana bang, dah namanya perempuan. Kalau yg berkaitan dgn benda-benda nk cantik ni, mesti la dia berminat.

Lupa plak, dalam envelop tu dorang ada bagi voucher utk 30% off for second box of FreshLook Illuminate. Harga retail sekotak adalah rm35 for 10pack. So kalau beli 2 kotak, dapat la penjimatan sebanyak rm10.50. Just bayar rm59.50 je instead of rm70. 

This one is for daily usage only. Hari-hari kena dispose. 

Kalau ada kawan-kawan rasa nak beli dan berbaloi pakai, dan mahukan voucer ni, sila la bagitau aku. Sebab aku rasa aku takkan beli hehehe! Vocher ni valid sampai 15 July saje tau..Lagi satu, cuma boleh redeem atau dapatkan diskaun dari participating partner je <--- part ni boring!

Sape cepat dia dapat ye!

11 words from u:

Puteri Aladdin said...

nak!!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe..byk collect hadiah je lydzar nie..murah rezki la tu.. :) lin ada la jugak pakai lens..suka2!hahaha tapi lin beli yg monthly disposable tu..kira skali pakai, tahan sebulan laa..lydzar try jela..raya nanti bole melaram!hahaha atau pun, nanti 2nd session outdoor photoshoot nanti!hehehe

ajjah said...

salaam..

bestnya dapat try-try newbies.. :) macam mana nak apply for trial ni eh lydzar

lydzar said...

Puteri Aladdin : nk ek voucher tu? ok boleh bagi adress kt saya? Nnt saya pos kan


Lyn : cadangan best gak tu pakai time outdoor session nnt..tq tq!

lydzar said...

ajjah : salam..ermm trial ni, saya apply masa ada promotion iklan dia kt nuffnang few weeks back..kalau ajjah ada pasang iklan nuffnang kt blog, mayb boleh tunggu iklan tu dipromokan semula. rasanya dh 2 kali dorang promo..

soff1511 said...

salam. liZa..soff ni..ingat tak..KMM dolu

lydzar said...

hai sof..ingat la.

kan kita ada jumpa last raya kt umah baya, raya 2008 kalo tak silap..kan

Kancilbiru said...

tayang la sket mata tu...hehehe

lydzar said...

niza : blom pakai lagi. tunggu entry next week, mesti ada entry 'tayangan' mata hihihi

nurie said...

dah start ada kerabunan ek...jom kita try permata hijrah...adah kata rabun dia 300 instead of 500...
kita bli yg basic je la..sbb kerabunan tahap tak bahaya...:)

lydzar said...

Kak..bagus ke permata hijrah tu? mahal ke murah?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®