Santai dengan Teman Lama

Sunday, adalah hari menyambut kawan-kawan tibatiba nk datang rumah. Its actually only Syifaa and Emi - my long-lasting friends..ada gak eh, ingatkan lipstick ngn maskara je ada long-lasting huhu!

Memang dh lama tak jumpa kawan-kawan lama, last one is masa Bowling Tournament bulan April hari tu. Almost 3 bulan lah. Rindu sangat nk bergosip dgn dorang ni. Walaupon sambil gosip, sambil bz layan anak-anak..

So pagi semalam bawak HM pi kedai carik bahan-bahan nk masak. Dalam kepala plan nk masak Laksa Sarawak jer, walaupon dalam FB Emi ada request suruh masak tomyam. Ekeke takut tomyam aku kurang kick dan tak kena rasa kt lidah depa, maka aku merejek cadangan itu tanpa pengetahuan dia. Hihihi!

Almost 3pm, baru la dorang sampai rumah. Hannah tido masa ni. 


Biasa la bila orang pempuan berjumpa..lepas salam-salam laga pipi 3kali, terus la potpetpotpet walaupon belum sempat duduk lagi.

Eleh korang (org pempuan la..) macam tak biasa jer kan :P

Syifaa bawak souvenier handmade utk aku. Sweet ok picture holder tu.. TENGS Syifaa!
Syifaa memang kretip dan innovatif. Dia letakkan gambar aku dan dia masa zaman aku bujang dulu..Time galak outing sakan dgn dorang-dorang ni (Syifaa, A'a, Erin dan Lydzar )..Ohh aku rindu betul nk berjalan-jalan macam dulu.

 *kusyuk tengok gambar mama zaman muda dia - masa ni dia dh mandi*

Emi pulak bawak Pashmina, souvenier dari Dubai ..TENGS Emi!! Dia bagi coklat jugak kt Hadif.

*comot dah makan coklat*

Lepas tu acara makan-makan Laksa Sarawak. Emi kata sedap. Harap dia berkata setulus ikhlas lah bukan nk jaga hati aku. Sambil makan tu, Syifak dok tot-tet-tot-tet (imagine bunyi dia menaip sms ok!) dengan Kyra sebab lepas tu dorang nk terjah rumah Kyra pulak kt Shah Alam.

Kalau ikutkan conversation Syifaa-Emi macam nk pegi 2 orang je. Huhu tak ajak aku pon :(

Tapi lepas beberapa tot-tet-tot-tet, tetiba Syifaa ajak ikut! Aku on jer, mmg dh tahap boring gaban jugak 2 hari duduk memerap kt rumah je. Ala dorang ni belagak taknak bawak aku, padahal taktau jalan nk pi rumah Kyra. So memang aku adalah orang penting dalam episod ini.

Lepas bersiap-siap dan solat asar, kami pon gerak ke Shah Alam. Sebelum tu meh amek gambar ramai-ramai dulu!


*nmpak tak atas tv tu, itu la dia picture holder yg syifaa bagi*

Perjalanan ke rumah Kyra tak ambil masa yg lama. Sebab driving on Sunday adalah sangat heaven. Trafik tak sesak. Ramai orang prefer duduk rumah je setelah hari sabtu berjalan dan beraktiviti sakan..betul tak? 

Cantik sangat rumah Kyra. Jauh beza dgn rumah kecik aku tu huhuhu!!

*Playtime anak-anak*

Ada adegan Aryssa cuba ngorat Hadif, tapi Hadif takut lalu nanges.. Ape lah anak mama ni..dgn awek pon takut.. Aryssa is so friendly. Dia memang rajin nk berkawan, dan juga so ramah..


Makan time! Spagetti Bolognese. Yummyy!!

Kami balik lepas solat maghrib. Sebelum balik, mesti la ada acara bergambar bersama tuan rumah :)





11 words from u:

Kancilbiru said...

wahh bestnya dapat jumpa kawan2 dapat makan lagi...adehh lapaq spegeti...

lydzar said...

haah memang best! makan2 tu sampingan ja, tp yg penting keep in touch ngn kawan2 lama..ukhuwah fillah wahhh wahh!

not a serious blogger said...

muka sume x berubah hihi..mcm kat skolah dolu2

bubblymummy said...

wahh..pasni aku plak nak terjah umah kau liza... (biler agaknye ekkk..raya kang bole? hihi)
insya Allah tadek apa..bulan 8 ni aku kembali ke kl..yezzaaa... so, pasni nntkan kemunculan aku di aktiviti2 gathering..muahahahha..

lydzar said...

@bubblymummy jemput datang nuris..tp jgn tk bgtau tau..kang aku takdek kang, tengok pintu ajer laa hehe

bubblymummy said...

oohh..bgtau dulu tu sudah tentu..,baru dapat merasa masakan pn liza nih..hikhik, asik dengar pujian dari kengkawan jek.. ;;)

erin emariza said...

nak majuk sbb korang tak ajak aku..!

lin said...

wahhhhhhhhh...best nye pot pet pot pet!bila la nak rasa nie...hari tu huda dtg pun dah hepi sgt lin!nuris nak pindah kl ke..??ala..best nye..abg nik x suka dok kl la...lin la tak best!!!hehehe best la bercerita ceriti tu...tp jap2 kena lari amik anak, ye tak..?hehehe..

lydzar said...

@erin emariza ala erin, jangan la majuk. bukan ke ko ada hal time tu. syif kata ko g makan durian..

takpa this saturday kalau nk terjah lagi, boleh jer. bawak durian sekali eh :)

peace!

lydzar said...

@erin emariza ala erin, jangan la majuk. bukan ke ko ada hal time tu. syif kata ko g makan durian..

takpa this saturday kalau nk terjah lagi, boleh jer. bawak durian sekali eh :)

peace!

lydzar said...

@lin
ier sangat lin, sambil sembang sambil kejar2 anak..byk gak gosip terlepas tp tak per la boleh rewind hahaha..

lepas ni nuris boleh join the korum

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®