Pay Day Again!

It's pay day again!

Hehe, sebenarnya semalam lagi dah masuk. Awal kan! Menurut Kak Liza, HR Exec kami, orang bank terfloatkan awal gaji kami. Hehe kami tak marah kak liza, kami laaaaagi sukak tau!!

Mood nk clearkan akaun melalui maybank2u tak sampai lagi. Tak pa awal lagi..Esok lusa pon boleh buat sebab dah ada broadband kt rumah. Sebab mood takdak adalah tak bawak buku belanjawan pink aku. Anak-anak dok lenjan, conteng sane sini buku aku tu..Comot dah..Haih!

Update Abg, dah sampai San Jose petang semalam, waktu Malaysia 3pm..sana 12am..sempat la YMCall ngn dia sebelum dia masuk beradu. Dan chat lagi malam tadi before dia pegi kerja pulak..Hilang rindu sekejap :)

Menurut cerita, perjalanan dia berproblem sket. Lebih bermasalah sebab dia tak activate roaming service. Tiba di L.A, dia tak tau kenapa dia ditahan utk screening kali kedua. Walhal orang lain lepas. So dia agak tertinggal daripada group yg dah kena keluar dulu utk amek flite seterusnya. Nasib baik juga, flite agak lewat. Mesti Abg rasa sangat cuak..

Setel bab screening, dapatla dia join group utk naik flite seterusnya. Tiba di airport San Jose, dorang perlu amek bas pulak menuju ke hotel. Lagi satu hal terjadi. Abg cuma heret luggage bag dia naik bas, terlupa dia pada beg Targus yg dia bawak sekali. Bila dh ada dalam bas, baru la dia teringat bag tu tertinggal kt bus stop. Menurut ceritanya, bergegas dia turun dari bas dan berlari-lari ke bus stop tadi. Fuhh, lega bila tengok beg Targus masih elok tak terusik di situ.

Nk kembali ke pangkuan group dia, dia tak tau lokasi semasa dorg sebab dah terpisah tadi. Nk call ataupon group dia nk call semula pon susah sebab abg tak roaming. Kalau la terjadi kt aku, ntah macam mana lah..huhuh. Tp at last dapat jugak la dia bergabung semula dgn group dia..

Huhu abg bawak bertenang ok. Harap lepas ni tak de problem dah yer..boleh enjoy trip.

Syg doakan perjalanan abg lepas ni dipermudah kan..amin


10 words from u:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

byknyer dugaan dia..semoga dipermudahkan laa urusannya ..

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e
tu la elis..kesian dia..

Sharinginfoz said...

semoga dipermudahkan....

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehe mmg mcm tu..cuaca lain kan..tak in lagi ngan bdn!hehehe anyway..semoga reda sikit rindu!..huhuhu

bubblymummy said...

liza,
korg pakai postpaid maxis kan..
patutnye dah automatic roaming..huhu..dulu aku g oversea (hahah..sekangkang kera je..spore) aku call customer serv maxis tu siang2..mana tau nak call mak aku ke ape ke kan.., die kata dah automatik roaming...tp tatau la kalau sbb kau amik pakej lain ke, so kena inform derg if nak activate roaming masa kat oversea..

din cuak tak kena tahan kat epot? ke die bercerita dgn macho nye dkt kau? kalau aku..mau nangis gak kat situ...hihihi..

Kancilbiru said...

ya allah...kalau sy, apa2 hal menangis dulu...wakakaka baru pikir...dah la dok tempat orang kan...

lydzar said...

@Sharinginfozdoa-doakan dia ye..

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.buat masa ni call thru YM je la penghubung kami..itu pon dh rasa berbaloi sebab dapat juga keep in touch..tp tetap rindu lagi hihihi gedix3

lydzar said...

@bubblymummynuris, mayb singapore tak jauh sgt dengan mesia. so boleh automatic roaming tu..

semalam aku dh call lg maxis centre, dia kata patutnya customer activate roaming before pegi oversea. kalau dh kt oversea, dorang boleh tolong active kan tp tak boleh gerenti 100% service boleh pakai kt sana eventho dalam database status dah roaming active..hhuhu nk kena dpt line maxis kt sini dulu, baru dorang boleh kenal maxis signal kt sana. ala-ala mcm tu la depa explaij semalam

dia cuak la. cerita pon ala-ala tensen..huhuhu

lydzar said...

@Kancilbirurasanya dia pon rasa serabut jugak tu dgn problem bertimpa-timpa. Kusut tinggalkan family pon ya tu..huhuhu

nasib baik dia lelaki, panjang sket sabarnya

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®