Terbang melayang bak layang-layang

Lepas lunch hour semalam, Abg datang amek kereta. Nak bawak pegi jumpa pakar katanya. 

Tengs Abg, ai yang guna kereta tp yu yang pegi setel kalau rosak etc. I LAP YU lah dear!

Dah petang, dia sms bgtau kereta dh OK. Bill adalah RM180..
Sebagai seorang isteri solehah anggun dan canteks sekali aku offer utk bayarkan bill itu! Uhuks uhuks..there goes my shopping allocation bulan ni. Tak pa lah, aku jugak yg pakai hari-hari bawak p kerja.

Jadi pergi kerja pagi tadi adalah sgt lega. Tiada lagi adegan berhenti-henti di tepi jalan menunggu temperature kereta turun.

Lagi satu kesah semalam yg membuat RM aku terbang melayang bak layang-layang adalah kerana ini :

hehe..tipu..yg ni sharing is caring with Abg la. Sorang RM50..

Nampaknya lepas ni aku akan aktif semula di Facebook. YEAY!!

Actually ini adalah persediaan utk aku keep in touch with Abg ujung bulan ni. Dia akan 'fly away' from us again. Fly to a place yg kalau nk calling-calling selalu melepas rindu akan membuatkan bil Maxis aku mencekik leher aku..

Yang tu nnt aku update : alkesah PJJ berulang lagi sobs sobs!

*agenda belanjawan kami semalam ~ korang kira la sendiri hiihih!~*




7 words from u:

mamasue said...

eh...pi mana pulak din hujung bulan ni...tak dgr apa2 pun?tak pa la momma lydzar, best gak klu 'miss you miss you' ni kadang2

lydzar said...

mamasue,cerita yg tu nnt kita update later ek..sekali tak kompom dia kena pegi kan..buat malu jer :P

Iela Fazielah said...

ok lah tu... skali skala kuar blnja.. tu byr broadband ke?? skrg ni dah murah kan.. kak ila dulu nak pakai bb ni bl usb modem tu je dah RM700 + register lg dah RM450.. blnn RM98.. giler.... tau xlanggan awal2 dulu..

lydzar said...

haah yg 100 tu bayar broadband celcom..mmg jauh lebih murah dr yg kak ila bayar..huhu takpa, kira kak ila ni perintis laaa :)

not a serious blogger said...

cantik nye modem celcom tu, akak punya gedabak lps u color oren+hitam huduh

Kancilbiru said...

wah cantik pulak eh modem tu..btw en din nak p mana pulak...

lydzar said...

cantik kan modem tu :)ni kantgh musim bola, so dorang pon buat la sticker tepek atas modem yg asalnya putih dan biasa2 jer tu..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®