Dan Ia Hampir Menjadi Pasti

Salam Isnin!

Takdek selera lagi nk makan breakfast nasik kerabu pagi ni. Dah rasa agak kenyang telan 3 ketul kuih wajib aku. Tunggu sat lagi lah, lepas Corporate Day event.

Opis aku ni, tetiap pagi Isnin ada ala-ala perhimpunan, bukan demo or riot tau..cuma hari dimana semua staff berkumpul, tadah tangan aminkan bacaan doa, dapat dan dengar update dari setiap department ~walaupon jarang gilerrr ada update dari department lain selain dari HR dan HSE~ dan disudahi dengan bacaan selawat. Masa ni la nk nmpk semua muka staff yg ada kt HQ nih..
Seronok juga macam ni..
Dan Ia Hampir Menjadi Pasti
 Ingat tak entry aku beli broadband aritu? Kan aku ada citer, aku ngn Abg akan PJJ lagi buat beberapa waktu. Ada la tiga-pat orang tertanya-tanya kemana dia nk pegi. Ni lah aku nk habaq mai nih..

Tp sebelum tu, meh nyanyi dulu. Abg patut nyanyi lagu ni kt aku ngn anak-anak hehe!
Berjuta batu jauhnya
Akanku tinggalkan cinta dan rindu
Padamu kasih
Aku berjanji
Akan tetap setia selalu

Berjuta batu jauhnya
Akan kutinggalkan dirimu
7 Lautan akan ku lintasi
Demi suatu pengorbanan

Bunga-bunga berguguran di sinar bulan
Akan kubawa untukmu segalanya
Taburkanlah bunga di pusaraku
Andai tiada kupulang

Cintamu tetapku kenangi
Walaupun hingga akhir nanti

Berjuta Batu by Alleycat
Sedih lah!~
Rasa-rasa sayu dan pilu dh mula menyelubungi aku. Bukan tak pernah dok PJJ. Lama apa kitorang PJJ dulu, 3bulan lebih jugak lah. Tp PJJ kali ni, sebab melibatkan batu-batu yg cukup banyak. Bukan batu permata, batu intan payung bla-bla tu. Tak reti den nak kira berapa byk batu yg ada. Tp yang pasti ia adalah perjalanan yg panjang. Yang menyebabkan kadar komunikasi aku@anak2 - Abg yg cukup sikit. Terbatas gitu!

Kemana lah dia nak pergi yer?

Jawapannya ke SINI!  CiscoLive! bertempat di Las Vegas, Nevada pada 27 Jun - 1 July 2010.

 Pic credit  to : CiscoLive!

Jauh kan? Sobs sobs..sedih sedih..
Tapi tak per lah, demi kerja dan masa depan dia, ku relakan pemergianmu wahai suami ku :)

Malam tadi dia bgtau, malam esok akan start perjalanan. Sebab kena transit kt beberapa tempat dulu, sebelum sampai ke Las Vegas. Before ke LV (bukan Louise Vuitton tau!~ aku malas nk type pepanjang), kena pergi San Jose dulu. Aku tak pasti dan tak clear pon pasal tentatif program dia kt sana. Nnt dia balik, dia cerita lah..pastu aku cerita pulak kt blog ni okeh! Huhu nak pegi, ntah bila zaman nk ada rezeki. Dapat dengar cerita dari orang paling dekat pon jadi lah..

Pic credit to : Wikipedia

Apa-apa pun, doakan perjalanan dia pergi dan balik yg selamat. 

Dear Abg, take care ok. Keep in touch dgn kami dengan apa-apa cara yg boleh yer.. 

WE LOVE YOU.. and I MISS U ALREADY hihihi! (poyo giler, padahal dia belum pergi lagi pon!)


11 words from u:

mamasue said...

oooo dinnnn....sib baik la ade blog wife ko ni...aku igtkan Doktor je pi US...ko pun pi sama.....ni kroni2 cisco la nih =P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah syoknya..tak dengar cerita pun.pegi senyap2 yer..hikss.nak fridge magnet! hahahaa poyo!

Kancilbiru said...

what??? las vegas?? deng....awat hang tak ikut sekali...adoii bestnya...

lydzar said...

elis : senyap-senyap jer la, takut tak jadi pi..kang mcm gebang terlebih ja hahahaha..

mamasue : seangkatan la ngn bos dia tu..

niza : haha deng! kalau dapat ikut mmg melompat2 den seronok. tp malangnya sapa nk sponsor tiket?

ad said...

wah...bestnya cik din dapat gi las vegas...sapa lagi yang gi???sian dia kene tinggal...tak per lah....harap2 senang nak online kat sana....dulu hubby gi india...hari2 check email...dapat email dari dia punya lah gembira tidak terhingga....

Iela Fazielah said...

bestnyer gi vegas..... semoga perjlnn selamat pergi n balik.. aminnnnn

lydzar said...

ad : tu la tu, nk harap kt email or YM jer la kalau nk berhubung kot. nak call mcm mahal gila je nnt kan..harap2 dia rajin anta email lah

kak ila : tengkiu, doakan selamat semuanya ok..risau jugak dalam hati ni

.: Ain Rusli :. said...

ala liza..few days je..aku dulu pun kene tinggal berdua ngan sara,sbb din g brisbane,3 mgu lak tuh!!adehh..tapi kejap je..kita bz ngan anak,tup-tup hubby dah balik daa..
nnt ko download la skype..suruh din install gak..senang nk communicate..call free,then suara pun lagi clear compare to ym..

lydzar said...

aini : yup few days je. cuma kalau pjj dalam negeri ni, boleh je nk call bebila free kan, waktu siang malam sama. tak la rasa sgt kena tinggal kt rumah. bila pjj obesi, nk kena tunggu masa sesuai utk online..dia nk cope ngn xtvt dia kt sana lagi..kan kan kan?

dh install skype. nnt suruh dia pulak

bubblymummy said...

haha..liza.., kau mmg tere buat org saspen.. aku pon memula pk nak p mana la cik din kite..sbb kau duk kata nak pjj balik kan.. hihihi
best tuuh..g LV..soh cik din beli buah tangan best2...hikihkihk..

lydzar said...

nuris : hehe memang la jarak jauh kan :P

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®