Our Family Potraiture

Semalam Ila singgah opis sekejap pass kan DVD Family Portraiture kami YEAY!!

Aku mcm nk share ngn kawan-kawan kt sini,  LAYANSSS..

Macam aku dh cerita kt entry lepas, photoshoot ni ada 2 sesi. Sebab 1st sesi tu ujan kan..
So tanggal 19 Jun 2010, edisi siasat photoshoot kali kedua pon bersambung lahh.
Tempat yg sama, jam yg sama..pakaian juga yg sama. Malas pulak aku nk pikir-pikir nk pakai baju apa.

Kali ni kami lewat sket, team mykhalish dh tunggu dah. Sorry Ila n hubby to keep you waiting..
So sampai jer, terus p shoot sebab takut keadaan semakin panas..hari tu cuaca memang sangat indah..
Indah yg lepas tu membuatkan kami serta pak photographer berpeluh-peluh hhuhuhu

Abg decide p kt playground terus. Boleh amek gambar HM tengah enjoy main. Memang best la playground ni..Hannah pon naik confuse nak main mana satu. Buai kah, slides kah, jambatan kah..yg akhirnya membuatkan dia mood swing spoil. Aku suruh dia join adik main slide, dia refuse..nampak mcm nak main buai. Bila aku ajak p main buai, dia terus jerit takmau.
Hmmm memang mood swing spoil betul dia hari tu..Jenuh jugak papa and mama mintak dia memberikan cooperation. Tapi nan hado..

So pak photographer pon concentrate aje la amek gambar Hadif. Memang dalam DVD tu, mostly gambar Hadif. Yer la kan, kasik chance la dia jadi model of the day since photo session ni bersempena birthday dia. Papa, mama dan kakak watak tempelan aja.

So 1st session adalah berkisar dgn Hadif dan kek birthday nya. Masa ni Hadif asek la buat muka serius. Muka bangun tido sebenarnya. Papa siap tarik mulut dia ke atas suruh senyum Haha!!

1st session :
*cubaan papa buat adif senyum ahaks *

*memang muka serius je*

 *kasih papa bawa ke syurga*

 *papa love u too hannah*



*HAPPY BIRTHDAY HADIF!*

*potong kek*

*Happy moments*
Hadif ok jer, macho je bila pak photographer arahkan lensa kamera kt dia. Yang penting dia dapat mai.


Pandai jugak Abg amek hati anak dara dia. Abg belikan bubble - ala, yang air sabun dok dalam botol tu, pastu ada stik hujungnya berbentuk bulat. Pastu kita celup stick tu dalam air sabun, then tiup..keluarlah bubble bubble cinta tu ~aku explain macam la korang tak pernah tengok rupa benda alah tu kan!~

Masa ni boleh la tengok Hannah senyum gumbira.

2nd session

*adik, jom kita main bola sepak*

*handsome boy*

 *adik happy, kakak nangis*

 *senyuman ditengah panas*

*main bubbles*

*bubbles bubbles bubbles!!*

*me and my lovely dotter*

 *nom nom nom..*

Masa nk amek gambar 4 orang ni, sekali lagi cik Hannah kita tak mau memberikan kerjasama. Maka tershootlah photo bertiga tanpa Hannah duduk sekali. Dia tengok dari tepi ja sambil buat muka sedih. Sebab tadi mama kata nk pegi dekat kuda semula, tapi kenapa TAK PEGI!
Mama tipu kakak eh..sobs sobs dalam hati Hannah merintih..

FAMILY TIME!


 *eh mana hannah?*


*dia merajuk, takmo amek gambar sama-sama*
jeng jeng jeng!!
sesi mama nk manja-manja ngn papa pulak ok..yg ni takyah citer banyak lah..
huhu apepon I LAP U Abg :)

 *I LOVE U..I LOVE U..I LOVE U*


Oleh kerana Hannah terus takmau memberikan kerjasama, maka berakhirla sesi tangkap gambar lepas sesi mama manja-manja ngn papa ni..

Lepas makan nasik lemak kt pondok tepi tasik tu, my family dan team mykhalish pon berpecah..

Habis dahhh.. :)


10 words from u:

Kancilbiru said...

terbantut jalan cerita ni...sambung cepaaatttttttt...hahaha

lydzar said...

@Kancilbiru haha tersangkut ek? ermm tadi mmg beria nk mengarang, sekali kena buat kerja plak

okes sat lagi sambung ceritera

..::daria::.. said...

cantik la gambar2 tu liza :)

suka tgok happy family ko..^_^

lydzar said...

@..::daria::.. tq noma..
sebab photographer yg amek..dia kena jadi cantik hahaha! kalau harap kamera cabuk aku, jgn harap ler.. kan kan..

Iela Fazielah said...

wah.. cantiknyer gambar.... ni kira shoot berapa keping ni lydzar utk berapa jam?? citer sikit?

lydzar said...

@Iela Fazielah ermm ni pakej basic jer kak. kira dorang just shoot dan edit gambar sket, takdek album bagai..
utk promo aritu rm149 utk 2jam unlimited shot..

since actual day nk buat photoshoot aritu ujan, jadi la dia 2 sesi..kira 2 jam yg separuh-separuh laaa..

begitulah alkesahnya..amin

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lydzar...........best nya...walaupun hannah merajuk, ada jugak kenangan nak tunjuk kat dia nanti masa dia besar..masa tu la dia menyesal x senyum..nanti dia ckp la kat kita, mama tak suruh kakak senyum pun!hahaha lin ada jugak terpikir nak buat sbb masa kawen x de pun outdoor2 nie..haha tp mahal sgt..rm450...and suami lin takut anak2 lin tak leh coop lagi la..membazir je nanti..so next year ok kot...oleh sbb lydzar dah share yg rm149 ni, harus lin carik pakej mcm nie..tak payah album2!kita susun sendiri..sama je kan!hehehe doa lin lydzar bahagia ngan famili hingga hujg nyawa ye.. :)

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.
TQ lin for the prayer..Amin Amin ya rabbal alamin

hahaha! insya allah nnt bday dia, akan ku pikir something juga supaya dia boleh tersenyum girang..

haah lin, worth jugak amek pakej tak beralbum macam ni..aku time kenduri kawen kt kajang dulu pon amek pakej basic macam ni jugak laaa..hehe, mmg amalan biasa aku lah nmpk nya :P

hah said...

bestnya lydzar...cantik sgt. tp oklah cik abg sportg!...hah xtau la..ahahah. Nak try..nak try..

lydzar said...

@hah TQ hah..

ermm try je propose kt rostam tu. mana tau sebenarnya dia pon sporting. tak cuba tak tau kan :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®