Concentrate

Ni aktiviti memujuk supaya anak-anak tidak memunggah segala tok nenek toys dari dalam kotak lalu meletakkan mereka secara bertabur kt ruang tamu semasa papa outstation. Penat weh mama nk kutip satu-satu simpan semula before tidur. Dorang ni boleh harap simpan balik mana yg dorang rajin je la. Tak simpan abes-abes pon. Geram!

So cara-caranya.

1) Bentangkan tilam belang hijau-kuning depan TV (kt hall)

2) On kan laptop 

2) Masukkan CD Nursery Rhyme /Alif Ba Ta dan mula connect pada Celcom Broadband

3) Panggil anak-anak duduk/baring/menerap depan laptop.

4) Play the music.

5) Kalau dh bosan, bukak Youtube Barbie, Ultraman dan sebagainya as requested :)

Ahaaaa..tengok, kan main kosentret lagi dua beradik ni..



Selalunya aku memang tak berebut remote / chanel TV dgn anak-anak, tp berebut laptop huhu!


3 words from u:

wahida said...

saya pun sama...selalu berebut laptop ngan anak2...berebut tv pun ye jugak...hahahaha!!!

AzMask said...

Adam pon suka menyepah. Bakul mainan dia di letak dalam bilik no 2.. bila dia keluarkan mainan, satu bilik bersepahan. No wonderlah dahi mama dia dah mula berkedut. sebab selalu kerut kening.

amirah said...

kalo camni memang budak2 leh leka kan..nanti nak kena beli vcd byk2 untuk bg leka. Boleh wat keje lain.

lydzar, saya tag awak ye giveaway ye.. : P

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®