Gangguan bekalan air hari ni sampai Jumaat

Malam td, pengetua TDI sms saya, bagi tau supaya boleh bawakan 1 tong air utk kegunaan anak-anak kt sekolah. Ada gangguan bekalan air katanya. Memang kawasan kami terlibat. Boleh tengok dalam senarai ni utk kawasan yg terlibat.


GAmbar kredit to : SharingInfoz

Masa tu saya tengah sidai kain. Terduduk kejap, pikir macam mana la saya nk angkut setong air bersama-sama anak-anak dan beg mereka. Papa HM takdek kt rumah. Semalam dia berangkat outstation ke Singapore sampai esok.

Nak angkut anak-anak dengan beg dorang pon dh jenuh saya, penuh tangan. Inikan pulak nk angkut sekali dgn air. So saya reply sms Pengetua TDI memohon ampun dan maaf sebab tak dapat nak membantu disebabkan kekangan tadi tu lah. Nasib baik Pengetua TDI OK. Dia paham masalah saya.

Jadi tadi utk tidak membebankan pihak TDI, saya mandikan Hilda juga dipagi-pagi hari tu. Mandi air suam, insya allah she's OK. Hannah dan Hadif mmg dah rutin mandi dulu pegi sekolah.

Malam tadi, puas jugak saya memunggah periuk belanga kt dapur tu nk buat bekas simpan air. Dapat la beberapa bijik periuk dan baldi air.

Hopefully pihak SYABAS dapat siapkan kerja dorang cepat.

pssst : petang ni saya nak snap gambar mama-anak-tiga penuh tangan membawa anak2 turun dari rumah ke parking kereta.. :D

14 words from u:

♥Mrs.Eady♥ said...

syukur kwsn rumah ku x kene...

Sharinginfoz said...

tension kan bila tak ada air, kalau diberi pilihan, saya prefer elektrik tak ada...anyway thanks for the link

AzMask said...

alamak... tak suka tak suka..
pe pun tgh mc kat rumah ni dah siap menadah air & tgh mendobi. Abis sarung bantal tuala bagai di basuh.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

susahkan bila somi otstsen..sib baik shah alam tak kena. n if kena pon...mmg tangki besorrrr kat ateh umah ni sempatla digunakan utk 2 hari

zaidah said...

mesti tensionkan bila air tak ade...lama jugak tu sampai hari jumaat....

Iela Fazielah said...

camnela nak bergamabr ber4 tu...xdpt byg.... tp akak dpt bygkn kesusahan nak turun naik tngga bwk anak n beg... dah pernah rs dah dulu....xsanggup dah

lydzar said...

@♥Mrs.Eady♥ bestnya tak kena..tenang je jiwa kt opis kan..kita yg kena ni rasa mcm terganggu sket..

lydzar said...

@Sharinginfoz hehe letrik pon susah gak kalau takdek, sbb panas..pastu EBM dalam peti ais..huhu mintak jauh laaa

lydzar said...

@AzMask kak cemana? dh start takdek air ke kt umah kita..jgn bazir2 air tangki tu

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- mmg pon rose, masa dia takdek ni la nk jadi macam2..adoyaii

lydzar said...

@zaidah lama..harap2 dorang boleh cepatkan buat keje tu..

lydzar said...

@Iela Fazielah mula2 hannah gambar ngn hadif, pastu saya bergambar ngn hilda..hehe berempat la tu :D

Nurull 101 said...

kite senasib laaa... huhu

amirah said...

camne ler rope gmbr tu ek..hihi

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®