Ayam Percik Terbayang-bayang


Kan main tajuk. Ayam Percik Terbayang-bayang.. Hahaha! 

Siap terbayang-bayang lagi. Sebabnya dari pagi semalam aku dh terbayang-bayang nk makan ayam percik. Nak beli kt pasar ramadhan, aku meragui kesedapannya. Dh byk komplen aku dengar, hasil belian di pasar ramadan tak mampu memuaskan hati para pembeli. Yang tak reti masak pon cuba-cuba nk meniaga kan. Tu la padahnya. Lagipon semalam hujan. Memang tak dapek la nk ke pasar ramadhan. 

So dari tghari lagi dh dok google kan resepi. So aku pakai resepi yg ni, amek dari My resepi | Ayam Percik.

Memang ada bahan-bahan yg aku tak letak sekali. Macam jintan putih dan ketumbar. Sebabnya aku tak kenal mereka berdua tu. Aci tak alasan aku. Haha!

So mempersembahkan gambar Ayam Percik Terbayang-bayang versi Mommalydar :)

*close up*

*menu lain yg ada bersama..ups tangan kecil kt tepi tu bukan utk dimakan yer*

14 words from u:

mamasue said...

klu mamasue buka puasa dgn mommalydzar semlm,alamatnya mmg mamasue mkn ayam percik tu je laaaaa.....mamasue ni cannibal....tak mkn sayur....huhuhu

Kancilbiru said...

wahhh memang terbayang2 dah ni...ciss ciss..meleleh ayaq liuq dah...huhuhuh

lydzar said...

@mamasueooo tak suka makan sayur ek? takper ayam tu pon dh cukup utk buat mamasue kenyang :D

lydzar said...

@Kancilbiru hahahaha..tu la bab makanan ni, kalau dh terbayang dari pagi, mmg susah nk buat keje dah..

eMMe said...

teringin nak masak spagetti la lydzar, tadi dah ushar kat Myresepi, dapat! Insyallah kalo me buat, me tempek kat blog ekk,heheheh...

kemma said...

sedappppnye..sitess terliur tgk ayam percik..kbtulan ari ni beli ayam tgkle klo dah tahan nak masak gak percik ayam terbayang-bayang ni:)

lydzar said...

@eMMe wah spegeti pon sodap..nnt dh siap, tepek la gambar kt blog eh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

percik style aku http://mieeliss.blogspot.com/2009/08/9-ikan-percik.html mudah sangat :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekkeke..nama tak hengat weh
okla tu..ade gak inisiatif nak masak sendiri..den ni sejak lemau..beli lauk tunjuk2 aje..sib baik sahur en somi ghajin masakkan..

pemalas kah aku? wakakkaka

maslinamansor said...

buat sendirikkk....? biar betul

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e tu la, sebenarnya simple je kan :)

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- bukan malas, takdek mood jer kot :)

lydzar said...

@maslinamansor percaya la mas..buat sendiri ni hehe..

Iela Fazielah said...

kalau nak bl ayam percik terbest di alam semesta.. meh dtg pasar ramadhan seri serdang.. suku RM6.. sekor RM20.. tp jauh la pulak ye nak dtg serdang

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®