Flu go go away..


Semakin hari selsema aku semakin baik. Last week sungguh la tak terhidu segala jenis bau didunia. Hilang terus deria bau dan deria rasa aku.

Wangi ka busuk ka..aku tak tau. Sampai pernah satu malam, Abg balik lewat, sampai dalam kol 10lebih. Aku ngn anak-anak dah landing kt tilam kat bilik. Sampai je rumah, Abg jenguk la kami kt bilik. Terus hidung dia detect sesuatu yang busuk. Rupanya Hadif telah menghasilkan sejenis BAU itu. Hahaha..Patutla dh dekat sejam nenen tapi tak tidur jugak. Terkebil-kebil je dia. Rupanya dia YAK.

Punya lah hidung aku memang tak mampu mengesan bau.

Macam tu jugak rasa. Seminggu makan tanpa nikmat dunia. Semua masakan rasa plain je. Masin tak ku rasa, manis pon tak rasa. Cuma pedas je rasa sebab pijar kt lidah. Tu baru seminggu tanpa rasa nikmat dunia. Huhu Insaf!

Since semalam, deria bau dh semakin improve. Dah dapat bau sket-sket mana yg wangi mana yg busuk :)

Tp aku rasa, kalau deria bau tu baik dalam kadar 70% je pon bagus jugak sekarang ni. Sebab hidung aku dh boleh mula detect bau bawang dan bau masakan yang akhirnya buat aku rasa nk BUWEEEKKK! Itu pon cuma bau masakan jiran yg dapurnya mengadap dapur aku ni. Kira tak secara langsung sangat la. 
Kalau aku yg bebetul mengadap kuali menumis, mcm mana ye??

Macam mana nak memasak ni. Last week mmg tak masuk dapur langsung. Asek la menapau kerja nya.

Lucky me, aku rasa aku tak mabuk morning sickness juga kali ni like the other two pregnancies.

BTW, aku nk tujukan ucapan CONGRATULATIONS pada teman-teman dan sanak saudara yg sekapal dengan aku. Satu persatu aku di khabarkan dengan berita yg sama.

WELCOME ON BOARD TO KAPAL PREGGIE MOMMAS

To my adik ipar - Adah, my biras - Aini
To my opismate - Kak Mawarnie
To my bloggers frens - Mamasue, Ad, MommyLyna and Farah

2 words from u:

eMMe said...

hye Mdm Lydzar, how are u today..? hurm, dah okey ke hidung tak tersumbat lagi, hope u okey tau! burbye!

lydzar said...

@eMMehaah dah getting better and better..u take care too ok :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®