Weight monitoring - Part II

Hari ni hari Rabu. Genaplah seminggu kita semua puasa.

Ingat tak entry weight monitoring aku aritu? Kalau lupa..sila lah baca kt situ ----> weight monitoring.

So tadi saje-saje lah join Yun dan Kak Liza menyukat berat setelah seminggu berpuasa. Dan hasilnya selepas seminggu berpuasa, my berat is = 51.7kg

Ayak! Turun la pulak! 2kg pulak tu.. Aku saspek berat aku naik dan naik dan naik lagi. Sekali salah jangkaan plak. 

FYI aku memang jarang muntah selepas makan. Adala sekali sekala je. Sebab tu aku cakap JARANG :) 
Tu pon bila tetiba je angin kus-kus dari perut nk serang. Dan setiap kali berbuka dan bersahur, menu aku adalah nasik dan lauk pauk. Sesekali ada lah makan mee goreng dan kuih2 je. Eh bukan sesekali, tp mmg sekali je. Selainnya adalah nasi.

Hmm penangan tak dapat breakfast, lunch dan kudap kuih muih secara sakan kot, maka berat sudah la turun.

Tp aku tak risau sgt la pasal berat turun. Kejadian biasa kot masa bulan puasa. Sbb aku kompom lepas abes zaman puasa ni, berat aku akan naik dengan steady. Macam zaman aku peknen Hannah ~gemuk dan kembang terlampau~ dan Hadif ~gemuk juga tapi masih boleh diterima akal~

Nantikan sukatan berat utk next week :)


psst : Yun, if u are reading..takper la turun byk tu..at least mmg turun, bukan naik..kan :) Next week nk menyibuk timbang sama2 lagi lah..

 

12 words from u:

Atia Adina said...

ha ah eh...dah lama rasa tak timbang berat....agaknya berpa eh berat aku skg?bb dah 4 bulan....alahan pun dah tak der...makan selera jer....mesti naik....hehehhehe


-ad-

Iela Fazielah said...

ha.. okla tu... best ngandung berat turun... akak kalau menagndung boleh naik smpai 25kg... hahaha...

so far akak berdiet dlm bln ramadhan utk 7 hari ni dah turun 3.5kg... :D suka sgt...!!!

mamasue said...

ala jelesnye mamasue dgr...mamasue ni bab paling fobia ialah naik penimbang tu...tp klu kali ni naik,kene salahkan ibu yg ngandung lah...sbb mmg ngandung...=P

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

wah turun pulak berat nya..kalau org tak mengandung, mmg la suka berat turun kan..heheh tapi kalau mengandung, nak la naik ckit demi ckit..byk2 pun tak nak!haha
Tapi, early pregnancy, mmg bole turun berat badan.. lagi2 liza posa kan.. :) take care dear :)

Nia said...

wahhh..berat badan turun? syoknya dengar..saya ni tak tau bila nak turun ni..lemak sana sini..huhu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if tak pegnent sure sonot sgt2 kan bila berat turun..tapi bila time pegnent..sedikit kerisauan di situ..:-)

lydzar said...

@Atia Adina ape lagi, pi lah timbang. masa check up nnt mesti timbang jugak kan.

lydzar said...

@Iela Fazielah ala sama la kak, time hannah pon sy naik 24kg. ni efek ramadan yg sebulan saje kot :)

lydzar said...

@mamasue hahaha..jgn salah kan sesapa kalau berat naik time peknen ni, sbb kita mmg nk kena beratkan sikit badan utk tampung baby dlm perut..

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.haah lin may b sebab puasa je kot. pasni siap laa haha

lydzar said...

@Nia hihiih..buat senaman byk2 la nia :)

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- hehe turun sebab puasa je kot. abes puasa kang. kompom naik punya

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®