Weight Monitoring


Ada something yg menarik berlaku rupanya kt PBJV ni. 
Dorang cerita (my opismates ler), last year ada buat weight monitoring utk staff yg nk join ~tiada paksaan utk join atau tak kot~ . Meaning monitor berat badan sepanjang bulan puasa. Ala-ala pertandingan gitu. 

Update : ni nama pertandingan tu --->  The Biggest Loser/ Gainer 2010

Awal-awal ketibaan ramadhan, amek current weight. Dan at the end of puasa nnt, kita tengok sape turun berat plg banyak. Dapat hadiah pulak tu. Dengarnya tahun lepas pemenang dapat RM500..Wahhhhh! Menarik kan!

Tadi pon dh kecoh-kecoh kt HR cakap nk buat timbangan berat petang nnt. Hehe!

Aku kompom la tak layak join pertandingan ini. Al kompom lah, berat aku akan keep on naik. Maka dengan rasminya aku disqualified dari pertandingan ni. 

Tapi aku tetap tumpang menimbang diri jugak tadi, alang-alang weight scale tu Yun dah bawak keluar. 

So berat sekarang at 8 weeks adalah 53.7kg. Lebih kurang je macam masa awal-awal peknenkan Hannah dan Hadif. Kita tengok ending before deliver nnt macam mana. Utk rekod masa Hannah berat terakhir before deliver adalah 74.8kg, dan Hadif 68++kg..

Hannah in the womb - 30weeks
 
Hadif in the womb - 30 weeks

psss : Dah mula rasa seronok cerita pasal pregnancy dan dah mula rasa tak sabar for baby 1st kick. Huhu!



16 words from u:

eMMe said...

hurm...me nye berat dah 55kg, tataw la, rasenye makin naik lagi kot...
belum berbadan 2 lagi..huhuuu...rase cam leh mok2 kott...oh tidak!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar, nape nak let go swing tu?

oh ya..congrats on ur pregnancy..tertinggal gerabak ahahah..

besnye nak masuk 3 baby dah..:-)

lydzar said...

@eMMe meh join kitorang punya The Biggest Loser/ Gainer 2010. tp orang luar tak dapat la hadiah misteri tu..

cuma amek semangat ramadhan utk turut sama turunkan berat badan :)

ala 55kg tu not bad la..sesuai kot berat ngn tinggi emme :) dont worry too much la yer

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya siap dapat hadiah.memang diet gila2 lah aku mcm tu nak dpt duit..ehehehe.
aku ms last sekali 73.5kg ms pregnant kat nuha.skang tak mengandung 70kg.gila weehhh..aku nak kuruss...

Sharinginfoz said...

macam2 peraduan ada kan..

Gardenia Yang Sedap

lydzar said...

@eMMeAla baru 55kg..ideal kot tu berat ngn tinggi..no worries kot :)

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- swing tu, my fren yg nk let go..sy iklankan je kt sini

btw, tq

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e hahahaha..elis, peknen je dulu adik nuha. pastu masa dalam pantang, boleh sambil2 diet turunkan berat badan *wink!*

Iela Fazielah said...

bagus la opis lydzar nih... samapai hubby akak pun kena diet b4 masuk PBJV ni.. skrg tgh diet giler2.. kelakor pun ada... kalau x dia xdpt gi site... tp byk tu hadiah dia..RM500.. wah.. mcm2 leh beli tu

lydzar said...

@Iela Fazielahye ke kak, hubby akak kena diet bfore lapor diri? tak tau pulak saya sampai mcm tu hehehe

ermm 500 tu hadiah last year. this year, tak tau la ape hadiahnya..bos HR cuma email pasal mysteri gift je

pizet said...

masuk je bertanding kot2 dapat saguhati ker? hehehe setiap pregnancy tu memang bestkan...boleh rasa experience lain2

TIANSHI Indonesia said...

marhaban Ya Ramadhan...............
Semoga semua dosa diampuni......
semua doa di ijabahi.......

Kancilbiru said...

wahhh syoknya..nak join gak boleh? hehee apa2 pun selamat berpuasa...:)

lydzar said...

@pizetTakleh la pizet..bos HR awal2 dh kata, yg peknen tak boleh join contest ni..

lydzar said...

@TIANSHI Indonesiainsya allah..selamat berpuasa juga

lydzar said...

@Kancilbiruhehe boleh, tp takdek hadiah utk outsider :P

selamat berpuasa yer..sama2 kita mengejar pahala berganda di bulan ramadhan ni

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®