Puding Custard Berkuah dan Kek Choclate Indulgence SR

Korang tengok la gambar-gambar desert tu.. TEMPTING kan? Tengok la tengok la..

Pic credit to : Resepi Diana

Nama si dia kt atas tu, Puding Custard Berjelly Strawberry. Tapi yg tu dalam blog Resepi Diana lah. 

Yang selamat masuk perut aku time sahur tadi bernama Puding Custard Berkuah. Berbeza sebab aku punya takdek Jelly merah tu. Persamaan dedua puding ni adalah sebab dok dalam bekas plastik tapau nih.

Hehe nampak sangat la aku beli kt pasar ramadhan. Harga RM2.50

Idaman makyong kali ketiga sejak 2 hari lepas. Alhamdulillah, rasanya tidak mengecewakan tekak aku. Aku sorang je abeskan. Lagipon semangkuk kecil tu je kan.

Bahan-bahan nk buat sendiri aku dah beli. Complete ada. Susu cair ada, buah koktel dalam tin ada, tepung custard pon ada. Tapi tak terbuat lagi complete set. 

Hari Rabu lepas aku buat percubaan masak puding dia. Tak jadi! Sbb kurang air, last-last dia berketul. Terus hilang selera aku nk teruskan buat kuah dia. Tp aku simpan jugak la dalam peti ais. Dan hari ni ia bakal dihumbankan ke dalam tong sampah. Huh pity you :P


Pic credit to : Blog Hedayat
 
Another TEMPTING menelan ayaq liur punya gambar.  Choclate Indulgence cake made by Secret Recipe.
Memang yummilicousss lah! Yang ni aku telan lepas berbuka.

Abg teringin makan McD. So McD terdekat adalah kt Kota Damansara. Alang-alang nk pegi Kota Damansara, tekak aku pon bagi signal kt otak supaya request kek ni. Dan otak aku terus bagi arahan kt mulut supaya mengutarakan cadangan utk singgah ke Secret Resepi kt Giant Kota Damansara.

Biasalah kan, permintaan orang peknen ni especially bab makan, tak pernah dihampakan. Walaupon aku telah menyebabkan montot Kelisa cacat semalam, Abg dearie masih sudi membelanja isterinya ini tanpa rasa dendam kesumat..Hak Hak! TQ dear! LOVE YOU VERY_VERY MUCH lah!

Abg pulak beli GCB dan Hannah dapat Happy Meal Chicken Burger share ngn adik. Drive through saja. Lagi senang makan dirumah :)


10 words from u:

Atia Adina said...

nyum nyum...sedapnya puding tu.....

Iela Fazielah said...

wah sedapnyer.. skrg ni tgh dok pikir2 nak masak kuih raya dgn syafiqah... nak bodek papa bl oven.. dia dpt bonus masyukkkk.. haha... terliur tgk kek SR tu tp..... paham2 jelah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahahah..tekak bagi signal ye? gud gud..wekekke

bila baca montot kelisa cedera teringat masa zaman bertunang, demi kek hari jadi sy, si tunang itu reverse sampai terlanggar sebuah Savvy..tapi si tunang tak marah2..sbb ari istimewa tunangnye kan..wakakakaka jiwang siot

Sharinginfoz said...

sedapnya

maslinamansor said...

Kena apa dengan kelisa? Langgar apa?

Farah Ikin said...

hai lydza...singgah di blog u kejap melayan boring do office...selamat kenalan..nice blog!!

Syima ~Mama Kyra~ said...

sedapnya puding tu..best kan bila dpt mkn apa yg kita mgidam kan..kan..

thks bg resepi..ada masa dan rajin akak ku cuba ;)

akuzle said...

suami yg penyayang dan baik lebey syg isteri dari besi yer....ehehehhe

adianiez AIDA said...

aduhai. da lama tak makan kek SR. lama giler sejak berkelana kat JB ni. nampak nyer weekend ni nak kena tangkap se slice dua ni...

Kancilbiru said...

hoih bikin laparrrrrrr nih...huhuhu

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®