Iftar with BFF at Emilia's home sweet home

Update cerita berbuka dgn BFF a.k.a Geng Bas Sekolah walaupon dulu pegi sekolah tak pernah naik bas pon. kalau outing je berpeluang naik bas :P

SO yg dapat join hanyalah Emi dan hubby si tuan rumah, Syifa' si cantik manis, Erin PTD kehormat dan Mommalydzar makyong kali ketiga with family.

Fatin Sara si pemalu tak datang bukan sebab dia malu, tp sebab dia ada family gathering, dan Yat the busiest pharmacist tak datang sebab mmg sesuai dgn jenama busy dia. Busy dengan kerja sampai terpaksa lupakan beberapa episod bersosial dengan rakan-rakan.

Sebab tak malu tetiba mintak Emi hostkan rumah dia sebagai tempat santapan, maka kami ramai-ramai setuju tuk berkonsepkan potluck. Bawak la sorang sikit juadah utk berbuka..But still tuan rumah masa byk gak menu :)


Antara hidangan hari tu :

- Nasi putih, ayam goreng, sambal udang, sayur campur goreng by Emi
TQ jugak sebab aunty Emi susah payah masakkan sup ayam khas utk Hannah dan Hadif
.

-ayam cendawan by Erin.


-nasi himpit (nasi ipin bak kata hannah) dan kuah lontong dan sambal ikan bilis by mommalydzar


-puding roti dan kuah koktel by syifa'



Kami singgah klinik dulu before ke rumah Emi. Hadif tak sihat masa ni. Berkali-kali muntah dalam kereta. Dan abes stok baju spare dipakai. Last-last togel je kt rumah Emi. Masa baru sampai, masih berseluar tanpa baju.


Tapi lepas je sesi berbuka, dia muntah lagi dan terpaksa la berdiaper saje. Huhu sungguh tak hensem anakku hari tu :P


Sesi gossip dan gedix. :)


Kenangan dengan tuan rumah before balik setelah kekenyangan terlampau :)

Owh tak lupa, ada sesi rebut-rebut tapuwe bodo sebab nak tapau foods balik utk sahur. Periuk besar aku penyelamat aku sbb boleh sumbat mcm-mcm kt dalam tu. Siap bawak balik nasik lagi.

TQ Friends for the yummy foods and nice moments together. Nanti raya mai umah aku pulak, tp buat potluck jugak boleh tak..Ahahahah!




6 words from u:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya makan2 ramai2 ni..
kad raya dah bagi kat ur hubby erk.kirim kat suraya :p ai segan laa dengan en din, x pernah bercakap ngan dia..hahahaha

Iela Fazielah said...

wah bestnyer buka puasa rmh kwn dgn kwn2... i like it!!! thn ni akak xbuat mkn2 berbuka puasa dgn family pun.. penyakit "m" yg agak kritikal tmbahan lg rmh dah xterurus hahaa

eMMe said...

lydzar, kuah cocktail tu ....hmmm..slurppp.....suke!

maslinamansor said...

seronok kan bila dapat jumpa kawan2 lama...

Kazaztan Team said...

seronok buat acara yg mcm nie..selesa pun ye...

kemma said...

hehe..comeyy je hadif..bestnye dapat bbuka ngn kawan2

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®