Hari ini dalam SEJARAH lagi

Semalam sejarah Hadif minum FM.

Hari ni pulak sejarah aku berhenti pumping @office. Semalam adalah last day. Aku amek keputusan utk terus stop pumping sebab hasil pumping semalam sgt men demotivate. Hanya 2oz. 

Tambah pulak dalam keadaan sensitive and crack nipple susu yg di pam keluar telah tercampur dgn sedikit darah. Aku rasa sungguh tak berbaloi dah.

Maka cukup sampai di sini 3August 2010..bye bye my pumping schedule..tiada lagi Spectra3 diusung ke sana sini. Tiada lagi botol-botol EBM dalam peti ais di tingkat 2. 
Weekend nanti masa utk packingkan semula semua accessories dan storage bottles.

Sket update : 
Alhamdulillah, Hadif paham akan kesusahpayahan mama dia, maka dia redha minum Sustagen tanpa bantahan. Pengasuh kt taska kata dia dia boleh minum mcm biasa, mcm minum EBM mama dulu. Good boy Hadif.

Aku rasa aku tak berniat nk tandem nursing Hadif dgn adik dia lepas kelahiran baby nanti. Cukuplah experience Hannah dan Hadif saja.


11 words from u:

mamasue said...

momma lydzar, sedih gak mamasue baca akhir2 ni...mamasue masa nak kurang susu dulu pun, nangis tauuu...tak tau apsal emosi sgt time tu...tp momma lydzar lg lama...so eefect tu mesti ada kan? anyway, tabahkan hati, mamasue suggest jgn putus asa la, selagi ada rezeki tu, apa salahnya...

maslinamansor said...

tabah kan hati ye... :)

mamiraysha said...

Bergenang gak air mata baca komen2 ni..terharu dgn keprihatinan kwn2..mcm saya plak tuan punya blog..hehe.. saya pun nak ucap perkara yang sama.. tabahkan hati ye wahai mommalydzar.. Kita merancang..Allah merancang.. tetapi perancangan Allah itu sebaik2 perancangan.. Setiap yang berlaku ada hikmahnya.. Nanti bleh kumpul EBM banyak2 masa dlm pantang..bestnyer..

lydzar said...

@mamasue tu la kan mamasue, perasaan nk bercerai susu ngn anak ni memang maha hebat. sesiapa yg pernah alami mungkin memang paham..

lepas ni utk tempoh peknen, takmo pam dah. cuma direct breastfeed je selagi terdaya

lydzar said...

@maslinamansortq mas

lydzar said...

@mamirayshasama la, sy pon memang terharu dengan thougt dorang. sgt perlukan kata2 semangat dari mereka..terima kasih semua

insya allah, kita usaha utk next baby pulak..chayo3!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza..jgn sedih ye..ada la hikmah nya tu...lepas ni turn HM jr. pulak kan... :) liza dah try yg paling best liza mampu buat..lin cite kat adik lin, angah (ingat tak?), and dia pun ckp, liza kuat smangat..lagi2 keje kan..tahniah ye liza..and lin doakan anak2 liza sehat and berjaya berkat kesabaran seorg mama mcm liza.. :) take care of urself and ur pregnancy kay dear..senyum slalu :)

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.lin, memang tipu kalau tak sedih. so biarla aku amek masa utk bersedih. aku tau tak lama. it just a matter of time.

insya allah soon akan ada story mory gembira pasal HM Jr.

U take care too!

Iela Fazielah said...

tabahkan semangat... but i really hate this feeling when baby nak cerai susu.. even irfan yg dah xmoh direct BF pun akak dah sedih n susah hati... tp serius mmg sedih..

kemma said...

sgt tacing..rase sedih baca entry ni..:( Hope lydzar kuatkn semangat n take care

adianiez AIDA said...

sedih nyer aida mendengar. namun, takpe lyd. segala2nya yg terbaik utk anak2 kita, kan?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®