Pancit lagi!!!!

Ape pasal la asal laki aku outstation je, tayar kereta dia suka nk melepet??? Kali ni dh kejadian keberapa ntah.

Eh tayar, ko pon rindukan dia ke? Kot ye pon rindu, takyah la susahkan aku!!!

Dah tayar pancit, mamat-mamat kt bengkel ni pon tak reti-reti angkat call. Ke bengkel tak bukak lagi ek?
Jam dah kol 9.45am dah pon. Takkan la bengkel blom bukak. Ishh mushkil!

Hmm nk tukar sendiri. Owh tidak mungkin. Kederat aku seorang wanita berstatus mak yong walaupon belum obvious keperutannya tak mampu melakukannya seorang diri. Lagi pulak nat dia memang ketat. Mamat yg datang rescue renjes aku dulu pon berpeluh-peluh ketiak bukak nat tu. Kalau aku, ntah2 terus terberanak kt situ. Hihihi!

Sebaiknya aku terus keep calling the numbers. Kalau by 11am pon tak angkat, maka saya akan EMERGENCY LEAVE lah..hehehhe..boleh aku tidur terus. Takyah tunggu hari Sabtu..YIIIIHAAA! Mwahahahahaahahahahah!!

Gelak sukahati ku riang pulak dah..

p/s: upsss...dh ada yg angkat call laaa..maknanya sekejap lagi aku kena jugak pi keje..abes gelak sukati aku terbehenti setakat ini..



9 words from u:

Atia Adina said...

time laki tak der plak kete wat hal eh....??sabar jer lah

-ad-

Iela Fazielah said...

sbenarnyer tayar tu mintak tukar yg baru.. cuba tanya din bila last dia tukar tayar...??? ntah2 bunga dah xdeke.. tp kalau pancit sbb bocor kena paku mmg bkn salah tayar lah ye.. tu kena salahkan kat en. paku... ngeh3

lydzar said...

@Atia Adina tu la kan, mmg saje nk test living skill betul la..tp mintak mahap, ku kompom takkan buat kerja tukar tayar tu :P

lydzar said...

@Iela Fazielah ermm rasanya tak la lama sgt lagi. bunga tayar masih elok lagi. tak haus pon. cuma asek la bocor. ape pasal ntah laaa..

bukan setakat tukar tayar, kitorang tukar body kereta sekali kang..hahaha

adianiez AIDA said...

pernah terjadi kat aida tahun 2007 dulu. hubby takde. anak2 da masuk kta. tayar pancit!!! call bengkel tak buka lagi. kul 8:30 pagi. gabra! ada kes kat court kul 9 plak tu.
terpaksa call bos. bos amik kat umah. siap anta anak2 ke bbsitter. bos anta aida ke court. hi hi hi hi...

lydzar said...

@adianiez AIDAseb baik ada bos yg baik kan aida..hehe kalau saya tadi, mmg dh EL la kot

..::daria::.. said...

Nasib baik ke nasib x baik abang bengkel angkat fon?kalo x angkat..bole EL..kalo angkat..kena g keje..hehe

apepun seb baik la dh setel..kalo jd kt aku pun aku x reti nk buat sndiri liza..:p

mamasue said...

hehehehehe....elok momma lydzar abis gelak,mamasue plak yg sambung gelak...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

keta aku plak bagus, mesti ada problem bila laki aku ada bersama..heehehehe..sayang kereta lakiku..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®