Jeles!

Aku dengar berita ni mcm biasa kt buletin Hot masa otw g keje tadi..
Durian runtuh buat pekerja bank - aku link kan ngn entry En Sharinginfoz aje la..malas nk type hehe

Arghh boleh ke nk jeles? Hahaha tak boleh pon, nak gak jeles :P 

Nak jugak durian..eh bukan durian tapi aku nak duit runtuh. Banyak nye wishlist tak tertunai ni..
Huh nafsu shopping sila kawal yer..

Alhamdulillah puasa semalam berjalan lancar. Aku ingat aku bakal menggigil bila tengahari menjelma. Rupanya perut aku cool je.  Dh petang bila dh siap masak baru la rasa lembik nk baring jer.

Opis hour masa bulan Ramadhan ni 8.30am - 4pm. So tepat 4pm aku chau cin cau. Ingatkan jalan clear la, sekali sama jugak mcm aku balik hari-hari kol 6 tu. Ditambah-tambah pulak, byk nya lori pon nak lalu jalan yg sama jugak. Pening aku tengok lori byk-byk ni.

Nasib baik jugak, rumah-opis tak jauh mana. Biasanya amek masa 30minit utk sampai rumah. So samalah semalam. Sampai area rumah dalam kol 4.30pm. Niat dihati nk naik rumah masak dulu. Tapi rasa mcm leceh je nk turun balik amek anak-anak kt taska pulak. (Bulan puasa taska tutup kol 6pm). So terus la amek the HMs. 

Masak dengan HMs ni, dari sejam boleh melarat ke 2 jam. Sekejap mintak itu, sekejap mintak ini. Nak itu nak ini..Sabar mama.. 

So menu berbuka semalam adalah nasi dan udang masak lemak dan ayam goreng dan tempe goreng yg semuanya kurang masin..Hahahaha!! Masak kalut lagi, lepas tu tak boleh nk buat taste testing. Cian Abg..


14 words from u:

maslinamansor said...

Kurang masin... xpe, boleh dimaafkan.
Lydzar puasa penuh la yer tahun nie...

Sharinginfoz said...

saya nak juga tapi tak dapat macam mana ni... bagilah kat saya tak dapat yang runtuh, durian saya sebiji pun ok juga

eMMe said...

biar kurang masin, baik utk kesihatan, kurang garam /gula dlm makanan yea, hahaha...

mamasue said...

rajinya nya mommalydzar masak semua...memasak je dah penat...blm layan karenah anak2 lg....huhuhu...

Atia Adina said...

ad plak...masa pagi...rasa sangat bersemangat nak masak...tiba dah petang...badan dah rasa lembik sangat...punya lah tak larat (ker malas???hehehhe)....sampai2 umah....terus ajak hubby g pasar ramadan.....beli lauk siap jer

-ad-

lydzar said...

@maslinamansor haha tp kesian tgk hubby makan tak masin tu. sy pon ttak tertelan sgt nasik ngn kuah kurang masin tu..

insya allah, semoga dipermudahkan

lydzar said...

@Sharinginfoztu la, sape nk bagi kita ni..?

lydzar said...

@eMMe hahaha, kempen kesihatan ye

lydzar said...

@mamasuetu semangat awal ramadhan tu. kita tengok lama mana semangat tu bertahan ok :)

lydzar said...

@Atia Adinaermm mmg tak larat pon sebenarnya, tp sebab semangat tu, gagahkan gak le. tp lepas je masak terus tumbang..

Iela Fazielah said...

ok lah tu xmasin.. leh tambah dengan kicap... akak masak sup je

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lin pun baca paper pasal pekerja bank dpt durian runtuh tu..bonus satu hal..tp yg bst kenaikan gaji dpt tinggi tu!best nya~~~~ huhu

liza rajin masak la..tak de mabuk2 ke masa masak..? :)

takpela, kurang masin tu..maklum la..jap2 kena attend HMs kan..lupa dah leta garam byk mana..hehehe hari ni masak apa..? :)

lydzar said...

@Iela Fazielahhuhu makanan sihat adalah kurang masin. kena selalu ingat tu :)

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::.alhamdulillah, so far tak mabuk masa masak. tp tak lalu pon nk makan sangat

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®