While I Am Away

Salam ..
Selamat hari Selasa!!

3 hari aku menyepi. Sabtu Ahad yg busy. Memang standard la tu. Nak layan anak-anak, nak layan kerja rumah dan tak lupa nk layan tidur tengahari..hehe!!

Isnin semalam pon aku bz jugak. Tiada di opis sebab pegi bawak Hadif pegi DEMC. Sempat pegi Corporate Day kt opis kejap, then dpt sms dari Abg suruh balik sebab nk pi bawak Hadif pi klinik. Abg mmg standby kt rumah jaga Hadif. So tak sempat nk blogwalking ke rumah kawan-kawan yg dh update macam-macam cerita..

Hadif cirit birit dan muntah-muntah since Sabtu lagi. Dari pagi, sampai la ke saat sahur pagi tadi. Masih bersisa cirit birit dia, cuma muntah dah tak ada. Kesian bujang hemsem aku. Dah la baru je nak gain weight. Sekali kena serang virus, kemungkinan besar lagi la berat dia turun semula..

Masa kt DEMC, ada buat check darah. Wah steady jer si Hadif time nurse picit-picit jari kecik dia utk keluarkan darah. Tak nangis langsung. Siap tengok muka nurse sane, nurse sini. Dah la agak lama prosedur nurse tu nk amek darah dia sampai cukup. Sebab darah yg keluar dari lubang yg kena cucuk seciput jer. Jiwa kental la ini budak :)

Dan Hannah pulak, semalam masa aku amek dari taska. Dia pon dh dapat virus yg sama. Lembik je. Kesian aku tengok dua beradik ni. Hari ni mama dan papa kena lah pegi jugak keje. Tp if keadaan muntah dan cirit mereka berdua stil teruk, aku dh pesan kt pengasuh dia mintak dia call dan dgn segera aku akan pulang ke pangkuan anak-anakku itu..

Nanti bila free aku nk update cerita berbuka aku dgn opismate dan dgn BFF aku :)


9 words from u:

maslinamansor said...

harap2 HMs cepat sembuh...

eMMe said...

skrg ni musim demam...smlm me pun gi klinik, cucuk amik darah, me kurang air laaa....

Atia Adina said...

semoga cepat sembuh...siannya dia...harap tak melarat....

mamasue said...

alahai siannya...dhiya pun kene viral fever,mamasue pun baru balik dr klinik...kita yg posa,depa yg demam ni pe cer?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..if masuk kes cirit n muntah2 ni mmg kesian kan..

semoga cepat sembuh k

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak aku pulak kena chicken pox hr tu.musim anak2 sakit kot.virus apa tu?demam viral ker?

kemma said...

ermm patutla sunyi je belog alkisah..sian HMs ..musim demam la skung ni..kesian ank2

Iela Fazielah said...

lorr. cian HMs berdua tu.. patutla sepi je 2-3 hari... xpe.. kasi minum byk2 tp jgn bagi mkn buah2an n mknn bijirin.. nnt lg cirit.. hopefully cepat sembuh

Syima ~Mama Kyra~ said...

ala hi cian nya dua badik ni..get well soon my dear...lydzar kena TAG..ada masa buat eh

http://lovelyever.blogspot.com/2010/08/contest-saya-dan-baby-oleh-cik-amynn.html

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®