Puasa Hari Pertama

Pernah satu masa aritu, aku cukup risau nk berdepan dgn bulan puasa sebab keadaan susu yg sedang alami zaman kejatuhan. Alhamdulillah, punca masalah dapat dikesan dengan cepat. So dgn segera kerisauan itu hilang di bawak perasaan :)

Puasa hari ni pon, aku risau jugak kalau aku tak dapat bertahan.

Utk info, disebabkan oleh marathon puasa penuh selama 2 tahun lepas, aku jadi sangat malas nk buat puasa sunat. Alasannya sebab breastfeeding hihi..alasan alasan. Jangan tiru tau!

So dari puasa tahun lepas, sampai berjumpa balik puasa tahun ni..aku tak pernah train perut aku utk berlapar dan berdahaga ni. Huhu dasat. Melantak aje keroje. Asal perut lapar je, aku sumbat roti atau biskut. Takpon pi buat Milo free kt pantry tu. 

Semalam pun, alkesahnya dah ramai peniaga nasik lemak dan kuih muih tak meniaga. Mengagau perut aku menahan lapar. Biasanya otw pegi opis, dh selamat 3 bijik kuih aku ngap dalam kereta. Sambung pulak sebungkus nasik lemak or nasik kerabu or nasik goreng sesampainya kt opis. 

Hmmm..

Harapnye berbekalkan nasik dan lauk dan air Quakes dan kurma time sahur pagi tadi, aku berjaya melepasi ujian pertama di bulan Ramadhan ni. Perut oh perut, ko jangan buat hal before sampai waktu berbuka yer..

Tu gambar bahan-bahan steamboat Johnie's malam tadi. Aku telah membuatkan Abg tak dapat pi solat terawikh pertama malam tadi, sebab aku dah termimpi-mimpi nk makan stimboat kt Johnie's since hari Ahad lagi. Korang rasa, berdosa tak aku hukhukhuk!


Gambar yg tu je la sempat aku snap. Gambar mangkuk-mangkuk lain tak dapat den selamatkan sebab dengan segeranya aku membaham mereka. Mengidam, teringin dan lapar. 

Ermmm sedapnya sup dia..Paling sedap adalah sos dia..Nak buat sendiri mmg kompom tak jadi kot. Huhu!


Gambar mama dan anak-anak before makan time :)

Aku suka tengok muka Hannah yg dah agak tembam compare dulu. Dia memang kuat makan lepas baik dari demam hari tu. 

 
Sampai rumah je, terus mintak keropok. Lepas makan keropok, aku ajak makan nasik. Lepas makan nasik, dia mintak biskut. Then minum 'susu Milo'..Lepas tu bukak peti ais amek coklat or kurma.. Lepas tu ntah ape-ape lagi yg ada dalam peti ais tu. Sampai aku kena cakap "Hannah dah la tu makan, jom tidur pulak" 

Harap-harap selera dia terus begitu :)


8 words from u:

mamasue said...

alamak...skrg momma lydzar dah bt mamasue plak teringin nak mkn kt Johnny's

Kancilbiru said...

mamasue, aku pun teringin..hahaha

eRaY said...

eray lak dilanda ujian pam rosak, pam tgh hantar sebis
pinjam spectra3 member, tp suction die pun agak lemah. sudahnya guna tangan, tappi hasil x memberangsangkan. wawawa. cepatlah pump kembali ke pangkuan. pe2pun johhny tuh nampak best sangat.

Atia Adina said...

huhuhu...teringin gak....kat mana tu???ad pernah sekali jer makan kt johny tu....yang ad tau kat alamanda jer....cam jauh lak nak gi....

-ad-

lydzar said...

@mamasueape lagi mamasue, suruh papa dhiya bawak pi Johnie's..ni pon rasa tak cukup je..nk pi lagi!

lydzar said...

@Kancilbirupegi jgn tak pegi ke Johnie's berhampiran :)
Memang dijamin puas hati

lydzar said...

@eRaYalamak ye ke eray..harap2 cepat la spectra eray kembali ke pangkuan..sabar eh..kena up kan sesi pumping la kalau ini macam

best mmg best la Johnie's..tu baru gambar yg tu je, kalau tgk gambar supp dia ngn asap panas2..wah meleleh

lydzar said...

@Atia Adina Ad..kitorang makan kt OU malam tadi. Biasanya Johnie's ni ada je kt memana Jusco..try la ushar kt Jusco plg dekat ngn Ad..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®