Our new baby

Salam Isnin semua..

Kembali ke opis setelah 5hari bercuti :)

Tak sempat berinternet pon selama cuti ni sebab balik Chini. Bukan kawasan jajahan Celcom Broadband la katakan. Sket signal pon tak keluar. Maka terpaksalah bercuti dari membukak blog.

Dalam sejuk lepas Subuh kami gerak khas balik kampung. Tengok tu, gelap lagi kan.

 * Abg the cool driver :) *

*hannah pon sememeh je lagi, pagi-pagi dh kena bangun*

Di samping nk tayang kegelapan subuh dan kesememehan Hannah tu, sebenarnya aku nk tayang our 'new family member'. Yang baru je join. Welcome DEAR :)

 *WUH - the new born baby*
Ingat tak kata-kata aku dalam entry INI dulu ? Ala entry pasal aku gi kemekkan montot Kelisa tu la.

p/s : Pagi tadi aku telah secara tak sengaja TERkemekkan montot Kelisa kami dgn TERmelanggar sebuah kereta Myvi yg doubleparking side sebelah sana parking kereta aku. Siyes ya Allah, aku tak perasan langsung ada kereta tu kt belakang sana. Daripada pemerhatian aku, kereta tu takdek pape. Cuma Kelisa kami dh bertambah cacatnya :(

Abg, jangan marah yer..Jom lah kita beli kereta lain..hehe!

Alhamdulillah makbul permintaan makyong kali ketiga ni..hehe!

Eceh actually bukan la sebab aku kemekkan montot kelisa, kami tukar kereta. Hajat dihati nk tukar memang dh lama giler. Bak kata Abg, cerita nk tukar kereta, dah bertahun-tahun lama..tp tak jugak tukar :D 

Since family pon dah bakal bertambah-tambah, maka kami pon bulat kan azam dan tekad utk tukar jugak kereta berjasa yg bernama Kelisa WNA5045 tu kepada kereta lain yg lebih family oriented.

Dapat je kereta baru terus bawak balik kampung..lalalallalaa..seronok rasanya hati :) Selesa lah sikit journey 4jam lebih tu. Kt kampung pon, cuma sempat bawak my parents pi lepak-lepak kt Tasik Chini je. Dorang takmo pegi Kuantan bershopping. Lagipon aku belum prektis lagi nk bawak kereta auto ni. Cuak sungguh nk bawak pi opis nnt. So kt kampung, dorang suruh training bawak kereta tu je, instead of bawak dorang pegi jalan.

Mak mentua aku pon tak merasa lg naik ni, semalam konon-konon hint dh sedih ekekekek!  Takpa lah mak, kami kan tiap weken balik Kajang, nnt anak kesayangan mak tu bawak la mak naik. Tak lari kemana pon kereta tu :P



23 words from u:

not a serious blogger said...

wow gerak gerak khas edisi test drive keta baru :)

Kancilbiru said...

wah wah...kereta raya lah ni..tahniah atas the new baby...nanti lebih kurg sebaya la dgn baby dalam perut..ekekeke

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

ooo..kalau gitu betulla ko kat giant KD semalam kan?aku nampak hannah dr jauh..pastu masa kat trfc lite simpang subang airport,kereta kite sebelah2..din aku tegur,"org sblh ni kete baru.."aku jenguk,aku nampak din,tapi xnampak muke ko..jugak aku nampak si hannah..so mmg kompem aa..wah..wah..plan aritu menjadi eh..alhamdulillah..okla kan..selesa sket anak2 ko nak main2 bila berjalan jauh nnt..

Zaidah said...

keta barulah...keta rayalah tu....selamat memandu...

eMMe said...

sunuk la lydzar raya dgn kereta baruu...wow weee....

lydzar said...

@not a serious blogger begitu la ceritanya :)

lydzar said...

@Kancilbiruvermm haah kena tambah 9bulan campur umur baby..kira sama lah nnt umur depa dua beradik tu :P

lydzar said...

@.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. haah aini. mmg aku ada kt Giant KD semalam. Aku pon mcm nmpk kelibat laki hang ngn Sara, tp ko takdek plak. Nk tegur, takut tersalah orang hehe

lydzar said...

@Zaidah hehe kereta raya, sebab tu tuan dia takdek baju raya :P

kemma said...

hehe..kn dah cakap mulut makyong mmg manis..hihi..raya with kete baru:)

lydzar said...

@kemma hehe lepas ni boleh la wish benda lain pulak kan :D mulut manis la katakan

Sharinginfoz said...

wow raya kete baru le....

kyra said...

wow!bestnye!kereta raya!!!tapi ni kereta apa eh liza?

dapat baby baru kereta baru...clap2!

lydzar said...

@Sharinginfoz senang sikit nk bawak parents pegi beraya nnt :)

lydzar said...

@kyra
ni MPV mampu milik je kyra. Perodua Alza

Iela Fazielah said...

wah.. raya kete baru weh!!! bestnyer... impian akak gak tu... mana tau tkr PBJV terbukak hati laki ku nak bl kete baru... chewah... selamat beraya ye

Mykhalish said...

phewiitt keta ry.. hehehe... congrats dear.. hati2 k drive alza..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kereta raya gitu :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ecececeeh...kunun la alasan terkemekkan kete kelisa dapat kete baru..wekkekeke..
bes nye..
kita pon hubby beli kete aritu..skang my peberet car ever la my Persona tu..

betul tu..if dah terbiasa bawak manual, bila bawak auto cam cuak..syik2 nak tekan clucth..wakakka

ummi mien said...

wah beraya sakan nanti korang ye. nama pon rezki anak kan. congrats!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

wahhh..best nya keta baru..lin penah baca entry liza yg gi test drive alza tu..hihi termakbul jua..selesa ckit kan..ahli pun bertambah.. :):):) syok nya raya!

p/s : lagi best sbb dpt bawa mak naik keta kita kan.. :) liza raya kajang eh..? :)

al-lavendari said...

salam singgah.

tahniah berkereta baru sempena raya ni. terujumpa blog ni melalui nuff xchange !

akuzle said...

weng..weng... beshnyer dpt keter baru...beso plaks tuh... keta raya katakan....ehehehhehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®