Mata panda

Ngantuk sungguh aku pagi ni.

Anak dara aku terjaga kol 3pagi. Mula-mula dia mintak nenen. Bila aku bgtau nenen sakit, dia diam. Nasib baik tak menangis-nangis nak jugak. Aku suruh dia sambung tidur, tp dia terkebil-kebil je. Lepas tu dia mintak buatkan susu pulak. So aku pon bangun lah buatkan susu. 

Kadang-kadang kesian tengok Hannah sebab sekarang ni memang aku selalu kata tak boleh tiap kali dia mintak nenen. Tp mayb itu jugak cara yg slowly aku boleh buat utk wean off dia. Semoga aku berjaya. Walaupon aku tak bagi nenen, aku akan gantikan dgn pelukan utk beberapa ketika supaya dia tak rasa diabaikan.

Sambil dia minum susu, dia ajak sembang. Dalam mamai tu, aku layankan aje lah. Tp setakat respon.. "haah".."ok".."ye ke"

Bila dah habis susu, dia suruh aku peluk dia. 

"OK hannah meh kt sini. Nak mama popok kt mana? "
"Takyah popok..mama peluk je" Lama jugak baru dia tertidur semula.

Tp kol 5pagi, dia terjaga lagi. Aduyai!

"Mama, hannah nk papa" rindu papa la pulak.

Malam Selasa aritu, time papa balik, dia dah tidur. Then pagi Rabu, papa dah keluar pegi kerja awal sebab nk kena ada kt UiTM kol 7am, Hannah belum bangun. So memang dia tak sempat jumpa papa dia.

"Papa balik hari Sabtu la sayang"

"OK" sambung tidur. Haha ingatkan dia nk buat drama nangis-nangis pepagi buta. Rupanya setakat tu je soalan tu. Lega!

Tak dan lama mata aku lelap, Hadif pulak merengek nak nenen. Bagi jer lah. Tahan aje rasa sakit sbb crack nipple ni. Hadif nyonyot lembut sket compare dgn Hannah, so memang boleh la nk ditahan lagi. Kalau Hannah nenen, tak sampai 5 minit aku rasa nk nangis dah.

Baru nk terlelap lagi, sekali alarm clock dah bunyi..Laaa apsal cepat sgt kol 6.30 ni!! Aku nk tidur lagi!

Oleh itu, hari ni status mommalydzar adalah mengantuk dan bermata panda. kihkihkih! 

Cepat la Sabtu. Aku nk tidur puas-puas mcm Sabtu lepas :D

12 words from u:

mamasue said...

siannya momma lydzar...sian jugak kt hannah...kiranya,mamasue ni ditahap selesa lah...walaupun dhiya tu suke tendang muka mamasue n papa time tido. tu tak campur lg dhiya tu sakit perut mlm2 sbb nak ter'ber'...tido dlm keadaan tonggek...tapi still selesa lg lah mamasue rs...

lydzar said...

@mamasuemamasue, rasanya bila anak kita dh lebih dari sorang, baru kita tau erti penat jaga anak yg sebenar kot hehe

maklumla, mcm2 kerenah nk dilayan..

Momma Mia said...

huhu sama la kita hari nih. pg td pun me terjaga kul 3ma. so amik oppurtunity pump & direct feed lil dzakirah. Lama gak tak buat prj kul 3am ni. asyik terbabas jer sejak masuk kerja lepas pantang...

eRaY said...

mata panda? xpe lydzar panda cute so do u :D
xpe pengorbanan seorg ibu, ngntuk & menahan kesakitan...nti bile anak2 dh besar sure jd manis jek pengalaman tuh
even azabnya bile kene sore nipple tuh kan???

Mykhalish said...

adoi ciannye dia. letihkan bila dorg terjg2 di mlm hr. kalu aqil rengek tgh2 pg. cpt2 pas kat dd dia. hehe.. nsb baik dd dia xda g outstation. kot x.. msk... huhu..

Iela Fazielah said...

mmg siksa kalau anak jg mlm nikan..?? mmg xcukup tidor... irfan pun buat peel dah seminggu nih.. xlena tidor...

maslinamansor said...

pernah juga mas kena crack nipple, tahan jer la.

Kesiannya , kena jaga anak tanpa suami... cepat la hari sabtu... :)

lydzar said...

@Momma Miapatut la freezer momma mia penuh..pulun jugak dia bgn pagi utk mengepam..keep it up :)

lydzar said...

@eRaYmmg pon. rasa nak jerit dan menangis je bila anak-anak mintak gak nenen walaupon dh kata nenen mama sakit

lydzar said...

@Mykhalishbestnya daddy aqil takyah outstation..always be there to help..untung ila n kids

lydzar said...

@Iela Fazielahhaah kak, macam orang mabuk kepayang je tahan ngantuk kt opis tu..kol 1 rasa nk cepat2 masuk surau pi lelap kejap

lydzar said...

@maslinamansor hmm rasanya most moms yg bf penah rasa crack nipple tu..mcm experience wajib kot huhuhuh

yep yep..cepat la sabtu dan ahad

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®