Kami di i-City

Salam 6 Ramadhan :)

Alhamdulillah, puasa makyong kali ke-3 ni berjalan lancar walaupon berbuka tanpa selera dan muntah sesekali selepas makan.

Nak tepek gambar kami ke i-City Sabtu lepas. Lepas balik dari berbuka di rumah MIL, kami singgah sekejap kt i-City. Abg kata, nak tunaikan hajat mama yg teringin sangat ke sana. :P

Entrance fees adalah RM10..What?? RM10! Mahalnya..aku ingatkan RM5. Aritu masa mula-mula, aku dengar RM1 je, then naik ke RM5. Tiba waktu kami nk melawat, kena RM10 pulak. Terkejut, terkejut jugak la, tp tetaplah bayar.

Seronok tengok ke'excited'an Hannah.

"Waoooooow mama! Cantiknya lampu!!! "

Jalan sane sini tengok lampu buat kepala aku pening dan mata rasa berpinar-pinar. Lampu terang sangat. Bila tengok giant screen kt tengah kawasan tu, lagi la berpinar bijik mata aku. Nasib baik la tak sesak sgt. Masih banyak ruang utk berjalan.

Frust sekejap aku, baru je snap few keping gambar tiba-tiba kamera bagi warning 'battery exhausted'. Arhhh mencik tau! Banyak kali time tgh excited nk snap gambar, bateri pulak kong. Aku mmg jenis jarang giler stand by bateti lain dalam beg. So another option adalah amek pakai E72 abg. Layan jer la gambar-gambar yg sempat aku amek.


*dah pandai buat peace*

*nak petik daun*

*Hadif yg dipaksa bangun supaya boleh tengok lampu*

*Papa botak*

*Panorama indah di i-City*

Setin air cincau berhara RM2.50 dan sweet corn berharga RM4. Sewa mahal kata si penjual.

18 words from u:

Sharinginfoz said...

i-city ni memang cantik bawa budak2, org tua pun ok juga kan

Kesalahan Bulan Ramadan

Iela Fazielah said...

xpernah pergi lg kat situ... nampka cam best...
er din dah bolat la rupa dia.. asyik mkn luar kot..kena lak rmbut botak... len mcm jek nampak..

lydzar said...

@Sharinginfozhaah orang tua pon seronok gak tengok lampu :)

lydzar said...

@Iela Fazielahpegi la kak, mesti syafiwah suka..

huhuu..almost hari2 saya masak tau, akak boleh tuduh dia gemuk sbb makan luar..akak kena tuduh dia gemuk sbb bini masak laaaaa :P

tp memang muka dia dh bulat pon hahahaha

eMMe said...

alaa...lydzar dah sampai i-city..huhuu..bila agaknye my turn to i-city erk....mmmm...

Atia Adina said...

Ee...mahal lah kan????pas ni x nak gi lah....hehehehehe...kedekut...


-ad-

eRaY said...

hah ade entrance???
huhuhu last time pegi free jek

mase pegi tu tak sume lampu bukak sbb hujan, tgu lampu bukak mcm tgu konsert mula

huhuhu

Atie@ Atid @Noridawati said...

best nye..hadif n hannah dah gi i-city. adam jugak yg x sampai2 lg ke sana...hehe..atid pon teringin nak gi sana..sebab tgk memember gi..mcm best je..ahahah

ann said...

jln kaki jer dr umah mak faris... kejap nya dh naik smpi rm10... aku rase sblm pose aku pi br rm1...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

best tak liza...lin pun teringin nak bawa anak2 lin gi..ntah bila la tu..hehehe

lin ingat lagi, masa lin kecik, bila2 ada perayaan ni, ayah lin bawa kitorg naik keta , malam2, tujuan nya tengok lampu2 yg berhias2 tu..hehehe

lydzar said...

@eMMe kalau dh tak tau nk pi jenjalan mana, boleh la terjah iCity pulak..seronok gak utk yg dh besar2 ni jenjalan tgk lampu :)

lydzar said...

@Atia Adina tu la Ad, mahal la RM10..patutnya RM5 dh ok dah kot

lydzar said...

@eRaY haah RM10. Kitorang pon terkejut. Kalau pi time cuaca OK, mmg terang benderang dan sungguh colourful..Cantek!

lydzar said...

@Atie@ Atid @Noridawati nnt someday ibu bawak Adam ke sana yer..lepas tu jgn lupa beli menan lampu-lampu yg ada jual kt sana

lydzar said...

@ann hahaha korang boleh la jalan kaki masuk kot sbb dh dekat. tp nak memanjat dari entrance ke atas tu, berpeluh gak kot kalau tak naik kereta

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::. best lin. takper la, bebila mai KL boleh la bawak dorang singgah iCity..lama kot benda alah tu dok situ

ann said...

kitorg naik dr bukit sebelah tv besar tu la... gilo apo jln kaki dr jln masuk i-city tuh, aku pon xnak :p...

Kancilbiru said...

dah RM10??? makk aii dulu masa saya pegi free ja...pastu dgr dah naik singgit..past dah tak tau apa jadi...hehehe

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®