Back pain

Entry pendek je dipagi hari sebab tgh pikir idea lain :)

Makin hari makin terasa back pain ni. Perut belum memboyot tahap maksima lagi tp dah rasa derita backpain. Sama macam time peknen Hadif dulu. Umur kandungan masuk 5bulan, back pain datang say HAI. Nampaknya kali ni pon sama.

Hadif pulak buat peel takmo guna keupayaan kaki sendiri. Dah reti jalan tu, sila lah berjalan. Ini tak, asek mintak dukung je. Dari rumah-lif-parking-lif-rumah, asek mintak dukung. Jalan-jalan kt Jusco pon sama. Dahtu memilih, nangis2 suruh mama yg dukung. Dgn papa yg lagi gagah perkasa tu takmo pulak..Adeiii!! Tensen pinggang mama ni nak oi!!

erkk terselit pulak makyong kali ke3 ni tetibe..huhu!
me @16weeks






18 words from u:

mamasue said...

lydzar dah terror...anak yg ke-3 lah katakan...mamasue yg dah lama tak beranak ni,perut tu dah makin menegang rasa...klu dhiya suh dukung tu,mamasue sj buat2 dia mcm nk terjatuh,so dia tak nak lah...mmg tak larat pun belas2 kilo ni nk kene dukung...

kemma said...

hahaha..lawak baca lydzar bebel pasal hadif..nak wat camna..hadif sendiri dah rse nak beradik dah..sbb tu dia dera mama dia awal2 ni..hehe.
mmg pon klo sakit pinggan mse pegnant sangat la x tahan..dok lama pon sakit jln banyak pon sakit..

Zaidah said...

sekjap ajekan dah 16 minggu makyong nie...agaknyer kurang ambik kalsium kot sebab tu macam nak patah pinggang..lagilah pompuan yang pernah peknen n melahirkan...

Atia Adina said...

ad akan sakit pinggang bila wat keje lebih sikit jer.....kalo tak...so far...alhamdulillah....ok jer

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

budak yg nak dpt adik mmg camtu kot eh
ngengade lebih nak dokong2
tula pak nye yg kuat takmo plak..ish2

amboi..cung melecun mak yong
cam tak pegnent je..wekkeke

lydzar said...

@mamasue heheh hadif tu kalau buat-buat nak jatuh, dia akan pegang kuat-kuat lagi. pastu taktik nangis laaaaa..

lydzar said...

@kemma mungkin jugak la dia dh dapat rasa, thn depan mama mmg takdpat dukugn dia sgt sbb dh dapt beg baru..so skg ni la masa nk dera mama

lydzar said...

@Zaidah skg ni dh 19weeks kak zaidah, tu gambar time 16wks. mayb nk kena upkan amaun ostematrix ke 4 bijik sehari kot

lydzar said...

@Atia Adina hohoho kalau buat keje lebih, mmg rasa nk patah pinggang terus. tp terpaksa gak la buat :(

eMMe said...

sian lydzar, mane tak sakit belakang, dah la awak tu pregnant..sabar je laa..pas ni suh cik abe urut belakang la kan....hiii

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- sape ada tips hand-over budak supaya suka-giler-sampai-melekat ngan bapak dia eh hehehehe..

makdara TERdiva said...

alhamdulilah mase preknen dulu x penah sakit2 pinggang..tp sengkak kat perut mase dah nak duedate sbb kepala bb dah nak masuk ke celah tulang paha..adoiiii!

Elin said...

hi iydzar...not to late kot..

congrat 4 ur pregnancy..hannah and hadif nak dpt adik lg...beshnyer.. :)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

bab sakit pinggang ni teman cukup lah memahami. pastu dgn anak besar dinosor yg nak manja cam baby lg ni. adeh adeh...

eh EDD kita dekat2 eek? mine is late feb 2011.

lydzar said...

@eMMe hehe nnt kalau dia nmpk bini dia sakit sgt, dia tolong la kot hahahaha

lydzar said...

@makdara TERdiva adoi bab sengkak perut tu mmg terasa la..nk duduk salah, nk jalan pon serba salah je rasa, kan?

lydzar said...

@Elin tq elin :)

lydzar said...

@Confession of a Coffeeholic Mama-Miya hahaha anak besar dinosor. ermm mine 24hb 3..gap sebulan gak la tu

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®