Untuk Mama - D'Arab Cafe

Alang-alang dh berlegar-legar kt Shah Alam sampai waktu Magrib, maka aku decide utk terus jalan-jalan carik makan kt kedai berdekatan je. Actually mmg dari rumah pon dh berhajat. 

Habes beli buku, hajat diusulkan pada tuan empunya stereng. Dan lepas Abg solat Magrib kt Masjib Besar Shah Alam dan aku solat di surau Seksyen 3, kami pon ke destinasi. 

pssst : Aku solat kt surau Seksyen 3 sebab aku tak jumpa telekung wakaf kt Masjid Besar tu. Penat panjat tangga ke tingkat atas, sekali gelap daaa. So terus ajak Abg ke Seksyen 3.

Destinasi kali ni, betul punya, Dah tak salah dah..Berkat komen Mek Rose kt entry sebelum ini.

Hampes je Abg, dia cakap kt waitress tu, aku nangis-nangis masa last visit ke D'Arab cafe sebab tak jumpa cafe yg dihajatkan. Bluweekk! Cuba tengok Abg yg peknen, cemana ragam dia agaknya..

Order apa yg teringin di hati, tekak dan perut sahaja. Anak-anak share je food dgn mak-bapak dorang.

Amek tempat masing-masing.

Anak daraku yg manis :)

Arab tea, RM4
Satu teko share berempat

Ni dia jejaka menu idaman
Mix Kebab = RM18

Mix Shawerma - chicken and lamb
RM14

Sedap! Ok dh lepas mengidam. Kompom air liur baby tak meleleh nnt ahaks!

12 words from u:

amirah said...

sedapnya..ok, anak tekak saya pulak yg ngidam rasanya nih

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhamdulillah...jumpe jugak..okla tu kan takdela air liur meleleh je kang bb tu..wekekk

takde telekung? peliknye. kat tingkat atas tula selalu sy solat..dlm almari pontakde ke lydzar? tp sy pon dah lama tak g mesjid negeri..tataula skang lain lak kekdahnye..uhuhu

lydzar said...

@amirah amirah pulak mengidam ke hehe

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- tu la, dh dapat sekali tadek la hati ni meronta2 lagi dah kan..

ermm dh naik sampai tingkat berapa ntah, pintu pon tak bukak..dan gelap je. Tak tau la kalau malam jumaat dia tak bukak ruangan atas, sbb kt level berapa ntah tu tgh ada bacaan yasin. laki n perempuan kt level tu gak.

saya sekali je kemasjid tu tahun 2006 dulu so mmg tak tau selok belok dia..

Zaidah said...

alhamdulillah dah lepas dah mengidam tu....dah tak melelehlah air liur baby nanti...

Iela Fazielah said...

mcm sedap je kebab tu.... nak try jugak la gi mkn..hehe.. terus akak pun mengidam gak..

Elin said...

dapat pun makan ape yg di idam ek. Klu kita dah mengidam tu..klu tak dpt memang bole nangis...hikhik..


pssstt..anak dara u memang manis..cute

lydzar said...

@Zaidah alhamdulillah, lepas ni ntah ape pulak yg diteringinkannya..haha mcm2 peel lah time peknen ni

lydzar said...

@Iela Fazielah sedap jugak la..tp rasa2 mcm kena mintak mayonis lebih..try la ke shah alam nnt ye

lydzar said...

@Elin tu la..kekadang orang laki ni tak paham kot..

pstt : hannah blushing aunty puji dia ekekeke

wahida said...

x pernah makan makanan arab...harus try neh...

relevan said...

Mesti sdap ni menu dari timur tengah..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®