Chicken Rice Shop

Suka tak makan nasik ayam?

Aku, sesekali suka jugak bila dh bosan dgn nasik-nasik goreng dan nasik berlauk. Chicken rice shop ni pon salah satu kedai feveret nasik ayam. 

Dan aku berpeluang makan atau lebih selalu tapau apabila cik Abe donde aku outstation. Hehe masa tu la aku memang kompom cuti masak kan..Tak kuasa aku nk berperang kt dapur setakat masak nasik utk perut aku sorang. Teman yang berdua tu, buat tabur je lebih makan seciput je. Letih masak tak hilang lagi, kena makcik cleaner pulak. Adeh!

Ni santapan aku masa Abg pegi Bukit Gambang last week. Alang-alang pegi Giant Kota Damansara, singgah la ke Chicken Rice Shop.


Sedap! 
Other thing yg aku suka, sebab bekas-bekas tapau plastik ni. Setiap item ~ nasik, sayur togeh, paiti, sambal/kicap semua letak dalam bekas plastik tu kecuali sup. So bekas-bekas ni aku boleh re-use utk simpan stok lauk (ayam, udang, daging) dalam freezer. Memang jarang beli bekas plastik lain-lain pon.



Cik adik cashier tu suggest aku try menu baru dorang, Grilled Butter Chicken. I say NO, sbb harga dia (RM14.90) mahal dari yg biasa kikikikikik! Kedekut! Ye la yg stated belum masuk tax lagi tu.


Nak makan tp kepala menghala kt TV jer. Padahal mama bukan bukak chanel kartun pon.

So santap lah kami bertiga bersama-sama. Hadif macam biasa berdiet. Cukup 2 sudu je dia makan, mana la tak underweight! Haih!!


8 words from u:

Kancilbiru said...

wahhh boleh dapat banyak bekas free la...hihihi

Liza said...

i love chicken rice especially the paitee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sekali sekala ok la tu tukor selera
sy pn camtu gak kdg2..:-)

lydzar said...

@Kancilbiru mmg pon, ni baru tapau satu set..kalau tapau 2set laki bini, mmg byk la tapuwe plastik ni..suka!

lydzar said...

@Liza sama ! siap sorok satu dari hannah sbb kang dia konker dua-dua paiti..mama kempunan kang

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- tu la, skg ni pon dh boring makan nasik lemak, last2 takyah bekfes huhuuh

eMMe said...

salam nasi ayam lydzar
suke makan nasi ayam masak sendiri lagi sedap...boleh dibilang dgn jari makan kat chicken rice shop, mahal n x cedap, hehehee....taste lain2 kan...

♥♥Cikngah♥♥ said...

sy pun teringin gk nk mkn grilled butter chicken yg chicken rice shop pny.tp dsbbkn dh overbajet last2 skali wat sendiri je.hehe..puas hati lh mkn byk2 :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®