My Bling Moment : Breastfeeding THE CONTEST


Jom join contest lagi. Kali ni anjuran My Super Kids & Bling Buubies.

Contest ini adalah bersempena dengan pelancaran Blog Susu Sihat dan sebagai mempromosi tentang breastfeeding in public (penyusuan di tempat awam).

Ada sesapa berminat? Meh klik kt link tu utk detail yer:


Syarat-syarat penyertaan boleh tengok kt sana okeh!

Hadiah-hadiah dia pon menarik tau..jom tengok cepat cepat jom!!

Operasi pertama, peserta itu perlulah seorang ibu yang sedang menyusukan anak, di bawah usia 2 tahun. Ataupun sedang hamil dan berazam untuk menyusukan anak. 

Suatu masa dulu, mmg aku menyusukan anak-anakku tp sekarang tidak lagi maka syarat yg kedua tu melayakkan aku utk join contest ini.

Kena tepek gambar. 

Aku nk tepek gambar aku breastfeeding in public sbb aku takdek bergambar sama-sama dgn beg breastpump hatta botol susu yg berisi EBM sekali pon.

Maka dipersembahkan ;

~Minum la sayang sebanyak mana yg kamu perlu air susu azimat ciptaan Allah melalui mama ini. Seluruh kasih sayang cinta abadi mama tercurah dalam setiap titisannya. Semoga anak mama mendapat 100% manfaat dari khasiatnya.~

BF Hadif, eh eh tak public sgt sebab dalam kereta. On the way to OneUtama..


~maafkan mama sayang Hannah, sebab kealpaan mama utk berikan azimat indah ni pada tempoh sepatutnya dulu. Jadi izinkan mama tebus kesilapan itu dengan perkongsian bersama adik kali ni. Betul, ini bukan kisah kakak mengambil hak adik, tapi berkongsi susu mama lebih mengeratkan hubungan kita bertiga..kan? ~

Ni baru betul.. Dah sampai OneUtama tp tengah BF si kakak pulak. - kerusi kt hallway to washroom Jusco
Baju pon dh tukar sbb Hadif muntah kaw-kaw punya kt mama dia

Haha semangat pi letak gambar tgh BF dua-dua anak. Please be inform, I am one of tandem nursing mom dikala itu :)

Hallamak, part luahan hati tu yg payah nk buat ni...Aku coba..aku coba ok hihih..
Ku terus letak sebagai caption kt bawah setiap gabar tu yer para juri. Hayatilah luahan perasaan seorang mama bakal beranak tiga ni :P

Contest ini dibawakan oleh My Super Kids  (http://mysuperkids.net) dan Bling Buubies (http://www.blingboutique.biz).

Anda boleh baca experience ramai nursing mommas kt blog Susu Sihat (http://blog.sususihat.com) - my story also there :)


10 words from u:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud luck dear..:-)
isnyaallah nnti sy akan menyusul...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

good luck ! tak dapat join dah :p

Momma Mia said...

nice luahan hati tuh
good luck!!

wahida said...

gud luck utk awak...saya dah follow awak, nnt follow me back k!

lydzar said...

@rose --{@ ibuRafiq @}-- jom meriahkan suasana kt sane :) good luck tau

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e ehehehe kalau tetiba peknen dalam bulan ni, layak masuk tau :P

lydzar said...

@Momma Mia hihih luahan hati main taram jer ..tq ye

lydzar said...

@wahida tq tq. nnt saya terjah blog awk

Iela Fazielah said...

gud luck... gmbr akak bf kat tempat public xde... byk amik gmbr kat dlm nursery room je bila kuar pun.. huhu

maslinamansor said...

mas pun dulu memang berazamnak BF kan danish sampai umur 2 tahun... tapi bila dah berpisah lama, susu pun dah kering... sedih....

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®