Reckless Motorist

Hangin sungguh aku dgn sorang budak laki bermotosikal pagi tadi. Bawak motor macam nk mintak kena langgar je..

Dah la dia menonong je keluar dari kawasan apartment dia (hostel Kolej Segi) terus pangkah ke lane aku. OK aku sabar lagi. Then dia amek lane paling kiri, aku kira dia nk jalan terus la sebab lane aku, boleh masuk ke simpang kanan tu. Baru je aku tekan minyak kasik kereta jalan laju sikit, zasss dia pangkah masuk lane aku dan masuk simpang kanan tu. Tanpa signal OK!

Terkejut mak kau!

Terus aku tekan brek mengejut. Kalau la ada Hannah or Hadif naik kereta sekali, kompom dorang tergolek ke bawah ~kes dah tak pakai car seat~  

Bodoh punya budak!!!

Pastu blah macam tu je. Mana la dia tau ahkak dalam kereta putih tu tengah tahan sabar dan marah kan.

Dalam hati aku menyeranah ;

"Jatuh la kau kt depan tu kang.. Kalau aku tak terlanggar, memang ko saje je suruh orang lain langgar kalau bawak macam ni.."


18 words from u:

mamasue said...

hishh! mmg! motorist ke...keretarist ke...klu dak2 ni bwk mmg tak hingat org lain dah...kite plak nk kene jg dia...

amirah said...

memang tak sayang nyawa

maslinamansor said...

dah tak sayang nyawa la tue...

wahida said...

mmg x sayang nyawa tau...apapun, doakan je lah yg terbaik utk budak tu..

eelobor said...

bawak motor mcm tu mmg selalu kena sumpah seranah. sbb dia bukan membahayakan nyawa dia sorang jer, malah melibatkan org lain yg tak de sangkut paut ngn "kegelojohan aka bodos sombong" dia

mamaaerish@eb said...

kalo eb la... konpem eb kjr.... hu2

Atia Adina said...

amboi....hanginnya dia

lydzar said...

@mamasue keretarist ek..tu la menyusahkan orang je, ada lesen ke takdek ni??

lydzar said...

@amirah nyawa ni dia rasa murah harganya la tuh

lydzar said...

@maslinamansor sebab dia takdek gepren kot, tu yg tak kesah nyawa sendiri hihihih

lydzar said...

@wahida upsss..dh tersumpah seranah..hihih

lydzar said...

@eelobor setuju! tp kalau sumaph seranah kita tu dia dengar, baru la dia tau kot pemanduan dia berbahaya

lydzar said...

@mamaaerish@eb hehehe i tak cukup terer lagi bab2 kejar mengejar atas jalan ni

lydzar said...

@Atia Adina mmg marah sebab terkejut n takut terlanggar dia je. rosak kereta aku kang.. LOL

eMMe said...

lydzar, dia mabuk kot...
tak pun mamai, bangun2 terus pakai baju gi kolej...otak tu masih tido lagi..hahahaha~

mrs Fahmi said...

derang ni memang daredevil.....kalo dah accident, jgn nak salahkan driver kete plak..pdhal yg buat perangai normally yg naik motor

Sharinginfoz said...

tension betul kalau yang bawa motor berperangai macam tu

Skyline Nuffnang Premiere Screening

..::daria::.. said...

Bawak keta mmg bole buat kita naik angin cepat kan?hehehe..itu merujuk pada diri aku jugak tu..nak2 kalo jumpa budak mcm ko cite tu.. :p

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®