18months vaccination

Tengok tajuk pon dh tau sape yg bakal bertemu jarum kan? :P

18hb 11 2010, genap la umur Hadif 1 tahun 6 bulan. Setelah email reminder dari Mumcentre sampai mengingatkan bahawa dh sampai masanya utk next vaccination, maka kami pun bawak la dia ke klinik.

Copy paste dari reminder;
















Age Vaccine Name Dose Type
At 18 months

Diptheria and Tetanus Toxoid, Pertussis
vaccine, Haemophilus Influenza vaccine,
oral Polio vaccine (DPT/HiB/Polio)
Fourth
(booster)
Routine
Kan semalam, aku bgtau aku nak pi Klinik Soraya, utk my monthly check-up plus Hadif vaccination ni. Rupanya instinct ku benar belaka Klinik Soraya tutup sempena Raya Haji ni. Kami ke DEMC pulak, takpalah mama checkup weekend nnt je. 


 Baring dulu. Masa ni dia dh buat muka sayu

Doctor : Kita cucuk kt paha ok. Mengiring sket adik.
Hadif : (Diam dan pasrah)

 Doctor : Bismilah, Doctor cucuk ye adik
Hadif :  Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

 Hadif : Mama sakit laaa..
(menangis 15saat ~ exaggerate haha..mama tak count timing pon!)

Lepas je keluar dari bilik Doctor, terus Hadif bertukar jadi pesakit. Melentok je kt bahu papa. Dipeluk erat badan papa. Alahai hero mama yg sorang nih!

Papa pun pujuk dengan membawa si pesakit ke kedai buku di PKNS Shah Alam. Kita upah buku lagi satu ok :)

Kt kedai buku, bukan setakat pesakit dapat upah. Kakak pesakit pon mesti dapat satu.

 Tengok la, kakak pesakit yg over pilih buku. Rambang mata dia.

 Make your own choice yer. 
Jangan pilih buku yg mahal-mahal tau! And only one for each of you ok :D

Adik dh decide. 
Kena buat Strength Test dulu kt buku ni. 
Tahan ke tak kalau kena baling-campak-lempar nanti.

Bila semua orang dh decide nak beli apa, maka papa pun beratur buat bayaran.
Adik dapat buku bergambar  "Fruits" dan kakak pulak pilih sticker je. Tadi bukan main pilih banyak buku, sekali semua pon dia tak berkenan sebab dah nampak sticker Butterfly. Nanti kita tayang..

Si pesakit pon dah ceria. Kita ke destinasi seterusnya pulak kt next entry yer..
Yang tu upah utk mama pulak ...Tunggu..



4 words from u:

amirah said...

bestnya dapat upah pas kena cucuk..sure tak rasa sakit dah

wahida said...

ala comel je si hadif tu nangis...meh auntie cium sikit meh...

lydzar said...

@amirah ye kot dh tak rasa sakit sbb lepas tu aktif je dia main2

lydzar said...

@wahida hehehe hadif malu la kena kiss

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®