How do you do that?

Lokasi : Toilet Level 2

Sedang aku bersedia nak mencuci muka, masuk seorang opismate. Aku pon bagi la senyuman manis satu das.

Opismate : Eh nak tengok kejap perut u.

Aku : (Pusingkan badan mengadap dia)


Opismate : Wahh dh nampak besar la perut u. Last week I tak nampak lagi.

Aku : Mayb depends pada baju yg I pakai kot. 

Opismate : This is your 3rd one kan..

Aku : Haah , 3rd (Senyum lagi)

Opismate : Wahh (tak tau la nada sinis ke nada kagum ke..). Every year la you beranak kan? How do you do it eh?

Aku : (Gelak) Tak lah, selang 2 tahun laaa..

Opismate : (Masih dengan ekspresi muka yg aku tak tau la sinis or kagum tu pon masuk ke toilet kecik)


HOW DO I DO IT?????

Do S** lah..wakakakakaka!!!

Pastu pregnant, pastu beranak, pastu jaga je lah anak tu sebaik-baiknya.. Tak kesah la selang setahun ke dua tahun ke, 5 tahun ke..

It is not a MISSION IMPOSSIBLE.


26 words from u:

mamasue said...

hahahaha...ntah nya...soalan tak patut

Kancilbiru said...

tak kisahla bila beranak pun kan, dah rezeki...:)

lydzar said...

@mamasue lupa nk bgtau tadi, opismet masih bujang 30an..tak reti lagi kot bab2 rumahtanggan ni hihihh!

lydzar said...

@Kancilbiru tu la pasal. rezeki alhamdulillah

kerangRebus said...

hahak...budak skolah pon tau..adeh..leh plak tanye soklan cepuk cemas ni..adeh2.. :)

eMMe said...

dia kagum tu dgn lydzar~
anggap je soalan positif n not sensitif
kan lydzar, ragam org mcm2
layan kan je...

ayu said...

antara soalan2 cepu emas yg sering ditanya kan...mmmm..manusia..manusia.. salah ke kalau pregnant??

amirah said...

hehehe..cam lawak kan kalo dapat soklan camtu.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku br check pregnancy, -ve :p
huhuhu

ummioked said...

rasanya dia macam tak percaya kot..sbb klu tgk skrg ni trend anak tak ramai dan jarak sgt2...best jugak dapat anak rapat2...jaga sekaligus....tapi tak larat u....

noor said...

soalannyer hihihih
xper rezeki dr Allah s.b.w terima seadanya kan mommy

wahida said...

soalan yg x bole blah...

MyKhalish said...

hhehee... xpe2..rezeki allah bg.. pd si penanya tuh.. adoii rajin btl awk tny yer...

lydzar said...

@kerangRebus rasa mcm nk cakap kt dia..pi lah carik tutorial kt youtube hahaha!

lydzar said...

@eMMe haah me, mmg amek part +ve lah..cuma rasa kelakar dgn soklan dia tu

lydzar said...

@ayu hihihi manusia mmg selalu stereotype bila masuk soalan2 topik ni kan..

lydzar said...

@amirah betul..rasa geli ati tak abes lg ni

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e hehehe elis pulak mesti dpt soklan gaya lain kan..

gaya yg mcm ni "bila nk bagi nuha adik ni?" betul tak?

lydzar said...

@ummioked mayb la..si penanya is a city girl..belum kawen, umur pon dh 30++

lydzar said...

@noor heheh soalan budak straight lurus bendul juga gamaknya

lydzar said...

@wahida hehe soalan cepumas dihari jumaat selepas malam jumaat gamaknya

lydzar said...

@MyKhalish dalam diri si penanya ada sifat curiosity yg tinggi

Atia Adina said...

agaknya dia nak tau macam mana do s** sampai leh pregnant kot...maybe dia nak blajar....hahahhahah

not a serious blogger said...

soalan dr si bujangan rupanya, xpe jawapan nya adalah :- itu adalah rejeki namanya, kalau nak tau lebih lanjut sila la berumahtangga ;p

Fitrihadi said...

erkk soalan pekebende tu?? hehe

makdara TERdiva said...

ish! saje je org tu nak mintak lempang percuma..haha!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®