Aku berMIMPI

Aku mimpi tadi. Terkejut aku dgn mimpi tu. Ngeri bagi aku buat masa ni. Tp bukan mimpi momok. Yer mimpi momok pon salah satu mimpi yg ngeri bagi aku gak tau.

Terus aku terjaga dan tak boleh tidur. Seb baik dah jam 5 pagi. Teringat aku tak sempat pumping lagi, aku pon bangun. Bekal Hadif perlu lagi 3oz. Bangun dari tidur dan ambil pump+aksesori dan melakukan rutin harian aku.

Semalam dalam kelebatan hujan yg membuat jalanraya banjir, aku dapat cari para makanan pembanyak susu. Alhamdulillah, nasib baik ada jual kt pasaraya BIG tu. BIG claps I give to Pasaraya BIG sebab ada jual lobak putih, peria dan sengkuang. Kt kedai-kedai runcit area umah aku tu, takde jual lobak putih. Aku tak beli pon sengkuang. Beli lobak putih+merah dgn peria je.


So malam tadi aku tumis mereka bersama bersama dan makan mereka sebagai salah satu usaha yg belum putus :) Ada lagi baki gorengan mereka ni. Wajib ku bawak ke opis makan utk lunch pulak nnt.

pssst : nak tau tak mimpi aku..??









tuuuu mcm dalam gambar tuuu! Tp jangan melatah yer kawan-kawan. Itu sekadar mainan tidur. Mimpi aku je tu..Dan aku harap takdek marathon mimpi aku pregnant mcm before aku pregnankan hadif dulu. Sampai 8-9orang mimpi. Huhu!

*upt Hadif dulu*



15 words from u:

maslinamansor said...

8-9 orang?
mimpi twins ker?

Atia Adina said...

eh...nak bertambah lagi ke?????


-ad-

lydzar said...

@maslinamansor bukan mas, bukan mimpi twins..

tp kawan2 sampai 8-9orang yg mimpikan sy pregnant lagi..dorang pulak dapat firasat awal huhu

ayu said...

kalau betul pun apa salahnya kan?? hehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo betul apa salahnya..hikss

lydzar said...

@Atia Adinainsya allah..skg ni baru dua..nk tambah lagi..tp bukan masa terdekat ni lah..hadif kecik lagi.hehe

lydzar said...

@ayu alamak!! hehe mmg tak salah. tp berkecai la impian dan usaha sungguh poyo nk susukan hadif sampai umur dia 2 tahun.

skg ni pon susu sekangkang kera jer, kalau peknen kompom terus kering..hukhukhuk

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e hikhiks..tungggguuu dulu..cian la kt Hadif tu

Sharinginfoz said...

mimpi mainan hidup kekadang ada yang terbetul juga kan

Ahad pun Hari Tanpa Plastik?

Zaidah said...

klu jadik kenyataan apelah salahnyer...tambah rezeki

ayu said...

tak pe, usahakan sehingga berjaya ye..^_^

Iela Fazielah said...

amboi.. siap ikan masin tu... meleleh ayak lior ku..
lydzar... mimpi je.. jgn risau.. dah ada protection.. kecuali doc tu pasang senget...ada 1% leh preggie... hehehe... jaga2 aaaaa

lydzar said...

@Iela Fazielah tu la, ikan masin penyedap rasa :)

hahaha kak, saya tak pasang pon la iucd tu. dok tangguh sampai ke sudah la agaknya

Iela Fazielah said...

lor... xpasang lg ke?? mati2 akak ingat kamu dah pasang.. baik gi pasang... eeii akak mmg takut... kang mimpi jd realiti kang..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

ada tak liza...?hehe lin pulak yg bersemangat...lin hjg tahun dpn, ingat nak tambah saham laa..heheh tp kalau dpt awal lagi, tak tau la ek...rezki kan mama... :):):)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®