Anak meragam tanda nk dapat adik?

Sekarang jam tinggi di dinding sane menunjukkan jam 2.35am.

Korang dh abes teka ke teka-teki aku tu. Siang nnt kol doblas tengahari aku tutup contest tu ok. Dan aku akan umumkan pemenangnya dalam entry petang-petang sket.

Apa lah yg Cik Puan Muda Mommalydzar kita ni buat pepagi buta depan laptop. Hangpa jgn tak tau, perjuangan aku memang belum selesai. Dah hampir dua minggu aku begini.
Bangun tetengah malam (12am -2am) dan awal pagi(5am) tuk satu tujuan.

Apa lagi kan. Pumping utk bekalan Hadif la. Dah masuk hujung minggu kedua hasil pumping kt opis tak cukup makan. Jadi aku memang terpaksa la bangun sepertiga malam macam ni :)

Dan yg tak tahannya, tiap kali aku bangun nk pump, Hadif kompom akan join bangun jugak. Tak pernah miss. Adeh la, bila dh bangun tu kompom dia jeles tengok dedua shield melekat kt B aku. Dan kompom dia merengek mintak salah satu..

Haih..so hasil pumping adalah dari sebelah saja yg selalunya cuma 1-2oz saja..

Korang rasa kan, betul ke perumpamaan tajuk entry aku ni?
 Anak meragam tanda nk dapat adik?
Sekarang ni Hadif memang la cengeng ya amat. Tak boleh langsung tengok mama dia bangun dari duduk. Nak pi dapur ka, nk pi bilik ka, toilet paling dia anti. Macam bilik larangan dah toilet tu kt aku. Menangis dgn maximum volume lah kalau nmpk aku masuk toilet tu. 

Koranng boleh cop aku memang mandi koboi hari-hari. Ciss!

Time masak pon sama ..Dok la bergayut kt kaki mintak dukung.. Aku risau dari baby boy hensem bertukar jadi baby goreng ja. Haha ..isk tak kelakar! Memang bahaya kan dok depan kuali panas sambil dukung anak. Tapi masak tetap kena abeskan. Takkan ayam goreng koboi gak kot..


Ni dia budak yg suka nangis sekarang.. Mama geget kang!


7 words from u:

kemma said...

lydzar
hehe..rsenye sllu la kes nak dapat adik ni berkaitan ngn ank yg last..tp klo pakai protection x jugak kot..then kata org klo ank kita merengek time kita pegnnt kemungkinan nak dpt sme jantina tu besar.Mcm kes sy..sy menyampah je tgk ank sy adam..tido pon sy x bg dekat n dia plak lagi sy x bg lagila nak dok melekat...hehe..taun depan mayb berlima ekk..hihi

lydzar said...

@kemma hehee blom kompom lagi la kemma. tp harap2nya tahun 2012 baru ada production baru :)

maslinamansor said...

hadif hisap ibu jari kaki tak...

lydzar said...

@maslinamansor takdek la pulak hisap jari kaki..cengeng yg lebih

Iela Fazielah said...

ishish... harap xde pape lah... irfan pun skrg ni kuat meragam.. sbbnyer nak minum byk... tu yg smpai cracked nipple tu...pastu nak manja2 tu...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lin tak dan nak buka lappy pun liza...so, ketinggalan la baca kegelisahan liza nie..sbb lin baca entry 'tlg bg kata 2' tu...alahai, lin tumpang sedih sbb liza x dpt bg hadif bf 2 thn..tp liza, lin tau liza dah try ur best kan...takpela, janji anak sehat.. :) pregnant..?mm..kena check la kot..ntah2 pms lagi kot..and hadif nak tumbuh gigi baru..hehehe mana tau kan.. :):):)

Adzriel AB said...

ye la kot. tapi kadang2 ada byk sebab juga.. yg nak berubah bulan pun ada jugak begitu.

subang bestari? adik akak pun situ juga.

http://ainulazlinda.blogspot.com/

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®