Visit pertama kami di DEMMMMMMMMMMM..its a very long queue

Semalam kan aku kata, kami akan duduk dirumah saje kan.

Ternyata itu bukan kami yg sebenarnya. UUhh not so me lah!

Mana mungkin weekend duduk terperap kt rumah je. Huh tertekan je jiwa dan raga bila berada di tingkat 5 ni sepanjang hari di hari Sabtu dan Ahad. Memang adalah rutin utk keluar barang 3-4jam dari sini, mencari angin luar dan waktu enjoy bersama keluarga :)

So lepas solat Zohor, aku pon siapkan lah the HMs. Papa dah pandai siap sendiri, tapi kalau papa nk suruh mama tolong pakaikan bedak, mama rela jer. Haha GEDIX!

FYI, Hannah bangun jam 12++..Lama sangat dia tidur. Aku pon tak la kejutkan dia sebab nk bagi dia enjoy sleep rest dia. Maklumla, malam tadi tidur pon dalam kepanasan. Memang tak selesa dan tak nyenyak. Sama mcm tidur mama and papa yg tak nyenyak. Especially papa yg bertugas khas memastikan temperature anak-anak tak tinggi.

Nak tau tak kami ke mana?

Party Arissa??? .... SALAH !
Jusco OneUtama??? ..SALAH !
IKEA???... SALAH !


Rupa-rupanya kami ke DEMC. First time nak pegi sana. Tercarik-carik jugak building baru DEMC. But at last jumpa jugak la, sebab memang tersergam indah dan besar bangunan tu di sebalik bangunan Affin Bank kt Seksyen 14, Shah Alam.


Sungguh ramainya orang tengah menunggu. Memang terbukti bahawa sekarang adalah musim orang tidak sihat especially kanak-kanak.

Dah 4 hari Hannah demam tak kebah, jadi Abg decide utk bawak dia ke klinik lagi. Klinik An-Nisa tutup. Sebab tu la kami ke DEMC. Abg mintak doktor buat check darah Hannah, takut kan kes denggi. Kan mmg kes denggi tengah glamor skg ni. Risau nya.

Alhamdulillah, ianya bukan denggi. Sekadar demam viral yg menurut doktor boleh last until seminggu or lebih. Ic ic, patutla Hannah demam tak kebah-kebah.

Kami berjimba di DEMC selama 3 jam lebih. Fuhhh! Lama betul.



Tengok betapa bosan nya mereka..



14 words from u:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku tak pergi2 lagi demc yang baru tu.dengar kata, harga wad dah naik ..huhu..

Atie@ Atid @Noridawati said...

Kesiannye hannah n hadif..tu la skrang ni memang musim demam. anak atid seb baik selsema je..tu pon risau..dh seminggu ni selsema..x baik2..take care ye!

Mykhalish said...

yela weken mn tahan duk umah. tp weken br nih, ku duk umah je. pulus tarak. gaji akhr bln. huwaaaa...

xpt sht yer hannah..

lydzar said...

@e.l.i.s.s.m.i.e kitorang tak tengok pon harga ward etc tu..walaupon lama menunggu bosan tahap klcc dah..tak terlintas pulak nk baca brochure dorang

lydzar said...

@Atie@ Atid @Noridawati tu la..hadif pon dh sama2 demam tu..merap kan main lagi..

Zaidah said...

lamanyer sampai 3 jam...bleh tidur n baring kat situ...

maslinamansor said...

demam viral tue cam na...?

bubblymummy said...

alahaii..siannyer HMs..
cepat sembuh ye..kalau mika demam lama..usually aku p klinik mintak antibiotik..alhamdulillah..cepat skit sembuh..tp ikut klinik gak..ada klinik xbg antibiotik..huhu..stakat 2thn lebih umor mika..baru ada 2 kali yg demam lama cam viral tu..n bile bg antibiotik,mmg ok.tp lecehnye..klinik yg aku tau bg antibiotik tu klinik kat kerteh..mika plak,yg demam tu..masa balik kl..haihhh..

lydzar said...

@Mykhalish sehati sejiwa rupanya kita hiks!

lydzar said...

@Zaidahmemang pon. lama yg amat..seb baik klinik panel, kalau kena bayar sendiri dah cabut balik dah tu..tak sanggup tunggu.

lydzar said...

@maslinamansorviral tu mcm demam yg disebabkan oleh serangan virus la..mcm virus selseme etc..nk explain scientifically, ceq pon tak reti hehe

lydzar said...

@bubblymummyeh ada gak klinik yg tak bagi antibiotik eh? dedua budak ni kalau p, mmg kompom dpt antibiotik. mama dia je jenis culas nk bg makan..apsal ntah

Kancilbiru said...

makk ai ramainya orang....huhuhuhu

Atia Adina said...

amboi...ramainya...lamanya menunggu...nasib baik masa aku gi ari tu...org tak ramai...tak lah lama sangat menunggu...atia punya lah suka...kawasan dia luas...boleh dia berlari ke sana ke mari....

-ad-

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®