Teka teki dari Mommalydzar


Sticky post until 29hb 7

Sape pandai jawab dengan tepat or hampir tepat aku bg 10 hengget di transfer direct to ur account.
NAK TAK?? 
Ajak la kawan-kawan korang jawab sekali soalan ni. Senang je. Takdek syarat pape pon...

Soalannya berbunyi :

Apakah yg akan terjadi pada putih telur yg diletakkan didalam bekas terbuka di dalam peti ais selama 2 minggu??

Mencabar tak soalan aku? Hahahah!! Ala-ala eksperimen sains gitu..

Lusa aku tutup teka teki ini ok. Sila tinggalkan jawapan kt komen di entry ini :)

17 words from u:

Kancilbiru said...

jadi jelly la kot...agar-agar telur..wahahaha....nak jadi saintis gak..:P

Ina Hashim said...

putih telur tu jadi keras mengering...

Atia Adina said...

jadi apa ek???tadi try google...x jumpa lak jawapan teka teki ni....nk try wat eksperimen...tak sempat lah plak...lusa dah tutup teka teki...blasah jer lah...rasanya akan jadi jernih seakan air...dan beku....betul tak???

-ad-

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hahaha teka jela ek..

jadi putih telur la..

aci ke jawapan tu!...hehehe

amonre said...

putih telur jadi sejuk la..."saya yakin pak nil!!"

maslinamansor said...

jadi beku...

Arelynn Sulastri said...

Putih telur akan maintain macam gitu gak tak keras-keras seperti asal.. hahaha rasanya kot..

mamasue said...

fuh...mencabar minda mamasue pagi2 nih...bagus, exercise otak...emmmm, putih telur tu jd sejuk...dekat2 tak dgn jwpn sebenar?

Iela Fazielah said...

kak ila selalu tinggalkan telur yg xabis masak dlm mangkuk dlm peti ais, so.. jwpn dia..
~ permukaan telur putih tu akak kering mcm masker yg kering tu lerrr. (eceli ingat2 lupa gak)~ tp kalau smpai 2 minggu dia jadi kering n keras terus~

sekian jwpn saya. tq.hehe

..::daria::.. said...

aku rasa dia jadik aiskrim! ;)

Mykhalish said...

erkk xpenah test plak.. jd tmpt celup tgn aqil khalish kot.. hahahaa

aidanisme said...

jadi kering.. keras..

pizet said...

kalau x salah jadi kering kot n keras melekat dekat bekas tu...

Azrina Mat Talib said...

Putih telur menjadi sejuk & keras ;)

The Womanish said...

u u ....kalau i nak jawab jadik anak ayam boleh tak? hihihihiiiii...

akuzle said...

malas ah sis nk jwb... otak sis lembab coz mls nk pk..ahahahhaha.... nunggu jeks jwpan neh....

hah said...

mestilah jadi kering mengeras dan berwarna putih jernih. Amacam boleh dpt hadiah x? Ke salah...balik buat ekperimen lah kat umah.

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®