A Sick Weekend

Merujuk kepada tajuk diatas ~chewah mcm tengah karang surat rasmi plak!~ minggu a.k.a weekend ini adalah weekend my two little HMs tidak sihat.

Actually waktu siang, dorang a bit aktif jugak la. boleh la nak main-man berdua. tp bila petang menjelma, bibit-bibit kemarau mula melanda. Badan dorang mula panas. Sampai la ke pagi. Lepas makan ubat, turun la sket suhu..but then bila kesan ubat dah abes, naik lagi. Malam tadi aku bagi insert je kt Hannah. So kesan insert tu tahan 8 jam. Ke lebih eh, sebab sampai jam 11.12am ni pon dia takmo bangun lagi. merengek-rengek nak nenen, then tidur balik.

Maka segala plan hari ni, nmpaknya bakal terbatal. Kesian pulak nk bawak dorang pegi kenduri, party bagai.

So sorry to Idora my ex-SEMESTA mate. We cannot make it. Anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU yer. Kami sekeluarga doakan kehidupan yg lebih sempurna utk kamu suami isteri :)

To Aryssa and mommy, mayb kami tak dapat nk sama-sama bergembira tengok Arissa tiup lilin 1st birthday. Kakak Hannah ngn Hadif tak sihat ni. Enjoy your special day yer dear. Mesti dapat baanyak hadiah kan!

Malam tadi pulak, mak aku call mintak wakilkan dia visit pak sedara aku yg baru admitted kt Hospital Sg Buloh. Wakilkan sebab mak-abah jauh nk datang visit sendiri, dan aku antara anak sedara yg duduk berhampiran. Yang ni aku rasa serba salah je. Nak visit ke tak eh? Risau je nak bawak anak-anak tgh demam ni.

ppsstttt : Plan mama nk pi IKEA sale, ushar meja makan pon sudah terkubur. Sekian terima kasih.


6 words from u:

sall said...

salam. alahaiii...siannye,, rizkipun tengah xsihat jugak. Sall belasah je, bw gak rizki jln. ambil angin luar pulak. asyik teperap je kat umah, bosan kan. Ni adalah dugaan allah. Sabar ye.

Fitrihadi.com said...

sekarang ni musim orang jatuh sakit ko..alahaii

kemma said...

hai lydzar..kesian sgt tengok anak2 kalau demam..klo time keje..hati mmg xde kat opis kan..apapon hope they get well soon :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kesian hannah n hadif..mama lagi la tu..mesti extra letih kan liza..alhamdulillah..anak2 lin dah ok..adini je flu ckit2 lagi..masa dok jaga ayah lin sakit tu, diorg skali demam..aduh, memang super penat..saba je la ye liza.. :)

p/s : tak dapat gi kenduri..acceptable la kot..tp tak dpt gi ikea sale tu, rasa mcm nak ganti kan jek!hahaha..takple, next time yek mama~~ :)

Iela Fazielah said...

alahai sian diaorg demam... xpe dok umah je... bab gi sale tu leh qada' hari lain... heheh.. yg penting hanna & hadif cepat sembuh...

maslinamansor said...

semoga cepat sembuh...
jiwa n badan mesti tak tengan kalau tengok anak sakit...

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®