Jawapan dan result pemenang teka teki

So sekarang adalah masa utk mengetahui jawapan experimen sains takdek tingkatan  kita :)

Telur putih yg dibiarkan terlalu lama dalam bekas terbuka di dalam peti ais akan menjadi kering dan keras lalu berubah bentuk spt hablur kristal, seperti gambar di bawah.

Cuma teksturnya adalah lebih nipis bergantung pada luas permukaan bekas yg menjadi tempat menyimpannya.



Dan peneka pulak takdek yg dapat jawab dengan tepat. Tp ada 6 orang jawab hampir tepat. Mereka adalah :



So aku akan buat cabutan bertuah guna Random Generator, sebab hadiahnya cuma utk satu pemenang saje :) 


Jeng jeng jeng...jeng jeng lagi! 







Dan pemenangnya adalah!! Tepuk tepuk! Clap clap! Pheewwiiittt!!


Tahniah tahniah! Rezeki hari Khamis ni!

Wahai Aidanisme, sila lah berikan no akaun anda kt email ini : lydzar@gmail.com utk proses pentrasferan hadiah iaitu RM10 tunai :)

Lenkali aku buat contest/giveaway/teka teki lagi ok..Ada rezeki lebih, nnt aku bagi kt lebih dari sorang pemenang :)

Nantikan!!


8 words from u:

Kancilbiru said...

wahahah...opismate ku....dok yahoo yahoo di tepi telinga ku ni...:P

Atia Adina said...

wah...tahniah aida....

aidanisme said...

yeay..... aku jawab mase tgh2 ngantuk semalam...

hahaha... rm10 tu, sape nak bagi.. hahahahhaha

lydzar said...

Aida, enjoy the RM10..lepas gak tu beli lunch :P

Sumijelly said...

waaa..............jeles..jeles..hik3..
tahniah la...

baru tahu jawapan teka teki tu..hik3.

Sumijelly.com

Mykhalish said...

fuyoo..jd camtu yer.. nak try test kat umah nih. hehehe..

lydzar said...

sumi & ila : boleh la buat experimen lepas ni hehehhe

Iela Fazielah said...

tahniah tu aida... br tau jd hablur mcm kristal rupanyer

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®