Yahoo! Messanger | I'm Mobile


Memang ramai je antara kita yang bila nk sign out YM chat kt pc or laptop, akan sign in ke YM Mobile nih kan? Sebab nk keep on online even dah tak duduk depan PC/laptop lagi. So that kengkawan tetap boleh berYM dengan anda, dan anda tetap dapat membalas YM message mereka.

Aku pon memang buat mcm di atas tu :)

*status online thru mobile*

Korang selalu tak cuba-cuba jugak chat ngn kawan korang yg berstatus 'I'm mobile' nih? Kalau korang bg YM message, dorang reply tak? As tengah chat mcm biasa-biasa tu?

Cuba tengok alert yg YM dah bagi kt atas tu : 
 Your friend will receive your messages on a mobile phone. Since some wireless carriers charge per text message, you may want to send a long message rather than several shorter messages. Learn more about receiving instant messages on your mobile phone.
Tahukah anda bahawa service ini adalah service berbayar? Aku baru je tahu.

But I think yg berbayar adalah bila kita reply the sms received from this YM.
Cemana aku tahu? Sebab aku baru discover from my maxis bill bahawa ianya di caj rm0.15 per message. Patutla bil aku naik sikit bulan ni. Sebab aku memang reply each message dari kawan-kawan yg masuk. Tak caya?
Meh tengok kt sini :


Idak ler berkira sgt nk membayar bil tu, cuma lepas ni aku akan reply penuh info lah dlm satu message sbb ia berharga rm0.15 .. kalau sebelum ni, pendek-pendek je mcm reply kt YM chat tu.. aku dh membazir duit! rugi wohhhh!

psst : now i know :)


6 words from u:

cneo osman said...

adakah nama provider tueh AKNM Tech.. heheh.. rasa mcm kenal ajee

Nordiana Nordin said...

ooo..kena bayar ek,..ingat free aje..

lydzar said...

@cneo osman kenal ke? aku tak kenal pon. hehe

lydzar said...

@Nordiana Nordin haah diana. kompom kena bayar...tengok je kt bil tu..huhu

Iela Fazielah said...

sib baik kak ila xlanggan YM Mobile ni.. kalau x.. nak muntah asyik kena top up bil hp je...hahaha.. tp skali skali on FB mobile gak..

lydzar said...

@Iela Fazielah huhu..kalau kita bg message kt orang, dia tak caj kita..tp kalau kita reply, mmg kena bayar

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®