A Year Older

Salam Jumaat!

Kalau tengok kalender hari ni, tarikh adalah 9 July 2010..kan kan?

Kawan-kawan tau tak ari ape tu? 

Selain ia adalah hari gembira sebab mlm td adalah malam jumaat hikhik ~ia adalah hari gembira aku menyambut hari keputeraan lahir yg ke sweet tujuhbelas.. eh eh ye ke? Betul ke pengiraan aku tu..?
Huhu kira cincai-cincai betul ajer lah kot..perasan muda disitu ok!

Hari ni aku cuti sempena hari birthday aku. Saja je. Aku ingat nk buat acara tahunan kot selagi 9hb jatuh pada weekdays. Kalau jatuh pada weekend..aku tarik cuti tu ke hari Senin depannya. Aci kan :) Sukak hati aku la kan, sebab Annual Leave tu aku yg punya...hahahah!

Aku juga telah memujuk rayu Incek Kamaruddin supaya bercuti juga. Dalam keadaan paksa rela, maka dia pon menuruti permintaan isteri yg dikasihi. Caya lah Abg..! Tapi aku rasa mcm dia lg terlebih happy sebab dapat sambung tido sampai jam ini, ketika anak-anak sudah ku hantar ke taska dan aku pula sambil update blog, sambil basuh kain dan sambil makan kuih cucuq badaq..Takpa..kasik can, sat lagi nk p kejutkan dia. Suruh pakai hemsem-hemsem kami nk pi dating.. *jiwang jiwang jiwang*

Petang semalam masa aku baru je keluar dari bilik IT menuju ke toilet, Eila tetiba mengadu printer kt bilik HR ada problem. Alamak ai! Aku dah la tengah beria nk terBERRR..Hasrul ngn Zul pulak tak naik lagi dari solat Asar. So aku mintak excuse dari Eila nk langsaikan urusan aku dulu, kendian baru la aku p tolong tengok apa-apa yg patut.

Dengan pantas la lepas urusan aku selesai, aku buat test print dulu dari laptop aku. Tengok keluar hasil ke tak kt printer dalam bilik tu..Elok ja aku bukak pintu bilik HR, ada lagu merdu dari kumpulan koir khas HR PBJV menyanyikan lagu:

Happy birthday to you!! Happy Birthday to you!!!

Alahai..terkezut aku sekejap..Tak sangka ada surprise utk aku..Terharu sat..

Lepas tu acara potong kek pandan, dan melahap donut JCo..nyam nyam..aku dapat hadiah yg sangat sweeet..Suka Suka! Tengs YOU ALL!

 *potong kek pandan*

 *the surprise crews*

 *santapan*

*nom nom nom*

*bling bling!*

*mak dara semakin lanjut usia*

Takmo ke wish aku birthday nih? Dh byk aku citer nih..

pssst : Korang doakan aku murah rezeki cepat kaya, bahagia bersama keluarga tambah anak ramai-ramai lagi, diberkati Allah dan disenangi rakan-rakan sekeliling yer..Amin



21 words from u:

Nordiana Nordin said...

selamat hari lahir lydzar, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki..hidup bahagia ke akhir hayat di samping insan tersayang..

mamasue said...

halamak....sedapnya donutsss...huhuhu...

anyway, yg plg penting, is to wish u happy birthday!!! let mamasue guess umornya...hihihi...eemmmmm.....29-30???antara 2 ni mesti tepat...30 kot!

semoga bahagia hingga ke akhir hayat bersama suami dan anak2...ke anak cucu cicit okay? happy berdating!

Anna Da Lady said...

hepi besday to you..moga diberkati Allah sentiasa

Kazaztan Team said...

selamat ari lahir...

lydzar said...

@mamasue mamasue salah hihih

ai muda dua tahun dari laki ai tu tauuuu :)

lydzar said...

others : tengku so much for ur wishes

belogpizet said...

semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki yer :)

Arelynn Sulastri said...

Happy besday another sweet july girl.. hehhee yg lg sorang tu ahkak ler.. hahaha.. kita kan sama bulan lain tahun aje.. kalau liza dah t*a.. ahkak lagi laa.. uhuk uhuk..

Iela Fazielah said...

alhamdulillah... bertambah usia... bgn2 hidup lg arini.. hehehe.. jgn marah lydzar...

akak doakan lydzar panjang umor, murah rezki... ramai anak.. sentiasa ceria dan dirahmati Allah SWT... amin...

..::daria::.. said...

hepi burve day lydzar :)

bracelet tu sgt cantik..aku pun suka..eniwei..smoge pjg umo & murah rezeki ya..^_^

sofrina said...

Happy Birthday dear..
lame dah tak jumpe..last kt umah baya la kan..raya..sebelum aku kawen lagi..la ni masing2 dah jadik mak..
Smoga panjang umo murah rezki..

Kancilbiru said...

phewittt...happy birhtday..moga panjang umur sihat selalu..amin..

Mykhalish said...

hepi beday dear. semoga pjg umur & bahagia slalu.. take care k.

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hepi besday liza..lin doakan liza hepi slalu..dgn anak2, suami, keje liza..and all laa...baru 17th kan...hahahah tp anak 2 dah!huhuhu
fren foreve dear... :)

p/s : selamat berdating ngan en din ye.. :P:P:P

lydzar said...

@belogpizet tq, insya allah..doa doakan la yer

lydzar said...

@Iela Fazielah hehe tu la, bersyukur pd allah..bgn tidur masih bernyawa :)

neway, thanks kak ilah

lydzar said...

@..::daria::.. cantik kan noma, aku pon tak sangka ada hadiah utk aku..hiihi maklumla, bukan zaman2 sekolah lg kan

lydzar said...

@sofrina hai sof,thanks..

hehe masa tu aku anak sorang, la ni anak dh dua..

lydzar said...

@Kancilbiru peewwiiittt jugak! thanks dear..amin amin ya rabbal alamin

lydzar said...

@Mykhalish thank you so much ila..doa doakan selalu k :)

u too take care with ur pregnancy

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::. hehe lin, tu namanya tak makan dek zaman. hahaha walaupon masa dh lama berlalu, umur masih begitu..aci kan

anyway, thanks for ur doa..same goes to u :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®