Friday blues

Tq kawan-kawan atas kata dua anda.. 

Memang bersungguh aku melayan blues hari ni. Sampai terlupa dan terlepas satu sesi pumping. Tengah lunch baru teringat, apsal aku rasa aku miss something je..Rupanya aku tak pump utk 2nd schedule!

Ya Allah! Macam mana la boleh lalai ni..

Bila fikir-fikirkan, mungkin lagi 2-3bulan, aku akan bebas dari rutin ini di opis. Aku pasti rindu. Dah hampir 7 bulan surau dan beg Spectra3 jadi teman setia.

Paling aku takut nk terima kenyataan bila nnt Hadif tak mampu lagi utk ku breastfeed. Mesti lagi 2-3bulan, aku tak mampu menghasilkan titisan-titisan susu lagi. Berjurai-jurai air mata jatuh masa pump lepas solat zohor tadi. Membayangkan bahawa Hadif mungkin tak serapat dahulu dgn aku nanti.

Mungkin ramai orang akan menidakkan perasaan aku ni. Cuma perasaan sensitif seorang mama hari ni cukup mudah tersentuh.

Aku bukan tak happy dengan berita baru. Tapi aku rasa kecewa sebab aku memang takkan dapat lengkapkan 2 tahun penyusuan.

Ya Allah, kuatkan la semangatku..




6 words from u:

Mykhalish said...

Alhamdulillah. Congrats liza. Sure rs terkejut then sayu tgk hadif kan. Ila pun rs yg sm dulu. Susu dr 9-12oz trus merudum ke 3-5oz. Akhrnya ila berenti pump. Now aqil pun dah bercerai susu. At first ila rs sdh gak sbb xdpt peluk dia ms nenen lgk. Kdg2 ila sua gak b. Dia still mau tp sbb xda susu dah, so sgt skt ms dia hisap. Nak berjurai gak air mata. Dun worry dear, wpun dia xfully bf dah. Dia sgt2 fhm kita. Liza dah usaha yg terbaik. Senyum skit k..

Iela Fazielah said...

sabar ye lydzar... xpe.. ada hikmah... u dah berusaha... cuma hopefully dpt bg kasih syg yg terbaik buat anak2...

Nuha-aila said...

congrats liza...
i dh terasa2 yg u peknen.. bile u cite tk period2 dh tu..
herm.. sedey dgr citer u..
i salute sgt2 dkt u .. because of ur willingness.. effort utk susukan juga ur kids..u dh berusaha sehabis baik..and tahniah juga.. sbb tanderm nursing anak2 u.
takmo sedey2 k.. tgh peknen tkleh sedey...
even dh tk bf.. ur son still akan rapat dgn u..
mcm wafiy.. die still jd "anak ibu"
even dh stop bf dia masa 1yr 7mths.. ;)
cheer up k.

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza..jgn la nangis ye...lin baca entry ni, lin yg touching sgt2...liza tau jela lin ni.. :( liza, lin salute sgt kesungguhan liza nak bg anak2 susu ibu sepenuh nya...dgn liza keje lagi..keje rumah lagi..pg2 nak hanta anak2, ptg amik pulak..sambung keje rumah...nak layan diorg 'bergantung' lagi...tp, liza dah berjaya lalui semua tu...lin suka sgt..and lps ni lin kalau dpt baby, liza la sifu lin...jgn sedih2 ye...u've done ur best mom.. :)

p/s : anyway, pregnant tak..? :)kalau ada, alhamdulillah ~~~ :)

akuzle said...

sabo yer sabo? akak dlu Imran nyusu smpai 3 bln jeks... then susu akak x byk... x sangka nk bercerai bf hebat juger feelingnyer yer?

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza...kalau rajin, join la GA bday anna..lin dah tag kan liza.. :)

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®