Spectra3 pulak rosak! Dugaan apakah ini YA ALLAH..

Dah la production tengah low, pump pulak buat hal..

YA ALLAH..DUGAAN APAKAH INI?


Subuh tadi, cadangnya nk buat power pumping. Tapi baru je lepas sesi 15minit pertama, aku notice dah tak ada suction dari Spectra3 tu. Nasib baik dah dapat collect 3oz utk 1st sesi tadi. OK takper lah. So pegi basuh flanges dan simpan susu dalam peti ais.

Aku harap itu bukan petanda buruk. 

Then aku teruskan la persiapan nk pegi kerja. Malam-malam malas nk gosok baju. Malas nk packing beg anak. Tau nk lepak dan tidur je. So pepagi buta baru la kepoh nk buat semua benda heheh..Jangan tiru yer aksi-aksi itu yer.

Perjalanan ke opis macam biasa walaupon ada sedikit kesukaran bila terpaksa angkut anak-anak sendiri. Abg keluar awal minggu ni, sebab ada training kt KL. Nasib baik dia dh tolong angkut beg sekolah dan beg Spectra masuk ke kereta sebelum dia berangkat pergi kerja.

Sesi pumping @work yg pertama bermula macam biasa. Baru je 5minit, sekali aku dah tak rasa apa-apa suction. Alamak! Apsal dgn kamu ni wahai pam ku sayang???

AKu cuba teruskan lagi. Tp memang sesungguhnya takde suction. Baru dpt 1oz :(
Aku cabut flanges dan buat mermet technique (perah ngn tangan). Tp hasil tak seberapa la utk aku yg tak terer ni..hukhukhuk!

Aku bawak bertenang. Teringat entry Kak Ilah pasal Spectra3 dia yg rosak.

Aku amek no tepon Histopoint dan call terus. 

 Histopoint Sdn Bhd : 03 5631 7288

Hehe opis belum bukak. Wanita yg menjawab panggilan disana suruh call kol 9 pagi nnt. OK takpa, aku pi makan nasik lemak dulu.

Eh sebelum p breakfast, aku roger and out Abg dulu calling for financial help. Duit dalam maybank aku tinggal RM6.80!!! Giler kentang punya sengkek aku bulan nih!!

So tepat jam 9pagi, aku call lagi. Tanya itu ini. Pasal service, pasal loan pump, pasal runner dan pasal charge. Wanita disana bgtau, runner dia boleh datang collect Spectra3 aku dan bg loan pump kol 5 petang nnt. Adehh! Lambat nau tu..Tp aku setuju ja, daripada langsung tak da kan.

So sekarang tgh pikir apakah langkah seterusnya utk menyediakan bekalan utk Hadif esok. Mau jugak esok aku amek EL..bernas tak?


15 words from u:

maslinamansor said...

jumlah dalam akun tue hampir sama dengan mas... hehehe

Zaidah said...

cuba guna manual...memang hasilnyer skit bagi orang yang tak biasa...sementara nak tunggu pukul 5...

Atia Adina said...

gigihnya lydzar ni bf anak....bagus sungguh.....kagum....

-ad-

ayu said...

lydzar, time ni la nak memahirkan diri menggunakan teknik marmet tu.. byw, sebelum memulakan perahan tersebut, apa kata lydzar buat rangsangan terlebih dahulu.. caranya ialah dengan menggentel2kan nipple @ berurut2 dahulu..sentuhan tangan mmg cepat membuahkan hasil, selamat mencuba ye ^_^

cadangan EL tu amat digalakkan..hehe

lydzar said...

@maslinamansorhehe seb baik hubby ada tolong rescue renjes

lydzar said...

@Zaidah tu lah kan..kena belajar sampai mahir ni, mana tau terjadi lagi

lydzar said...

@Atia Adina ermm ni adalah azam diri sendiri..kena gigih sampai titisan terakhir. ad nnt bfeed adik atia jugak tau :)

lydzar said...

@ayu ayu, tq for the tips..akan ku coba nnt..thanks banyak2 tau

Iela Fazielah said...

adus lydzar,akak dpt rasakan kepayahan mu itu.. xde pump spare ke?? xpun tumpang pump kwn ke... akak aritu sib baik ada kwn guna spectra gak... tumpg pump dia
pastu bape dia caj utk runner tu?? hopefully byr xmahal n xde kerosakan teruk.. akak kena RM68 aritu,, plus runner rm12x2 = semua rm92... melayang2 RM terbang huhu

lydzar said...

@Iela Fazielahmy bad..asek tak terbeli je pam spare tu. gaji bulan ni, kena asingkan sket duit belu jugak!

segala mala caj, tak tau lagi kak. takper la, byr jer la nnt
yg penting pam tu dihantar ke klinik pakar dia

Mykhalish said...

byk btl dugaan mu. tp di saat kita mula stress dgn production yg makin krg, mmg mcm2 dugaan nye. ila suggest coti la esok. take ur time dgn hadif.. kalu nak pjm spectra ila sementara tgg lizanya siap pun bole. sms me k. take care

lydzar said...

@Mykhalishthanks ila for ur concern..alhamdulillah dah dapat loan pump from histopoint..

hah said...

kena charge berapa liza utk dia dtg collect?

eRaY said...

eray sokong if lydzar amik El jek
xpe untuk2 hal x terjangka nie :)

lydzar said...

@hahutk charge runner dia kata rm10x2..utk service pam, tak tau lagi

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®