Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama IlahFazilah

Masa untuk contest lagi!!
Sementara HMs masih tidur, baik aku type laju-laju. Kalau tak nanti, jgn haraplah boleh duduk ngadap laptop. 


So ini adalah 1st giveaway anjuran Kak Ilah. Ingat tupperware yg aku dapat dulu? Yang tu giveaway murah hati dari Kak Ilah...takyah kena jawab dan entry bagai..Kali ni pon hadiah dia tupperware juga..So mari kita join ramai-ramai..

psst : Kak Ilah, nak bg hadiah steamer tupperware ke? :P 

Jom buat tugasan..

Ape perlu korang buat?

1.  Korang perlu (ala2 paksa rela lah ye) jadi follower blog Mama Ilah Fazilah ini...  
Dah follow dah

2. Sila letak blog Mama Ilah Fazilah ni dlm senarai bloglist korang okeh.... (kalau xde.. nnt penyertaan kena reject ye)
Sudah letak juga..dah lama dah ada dalam bloglist


3. Buat 1 n3 utk contest GA ni dan sila tepek banner di atas dgn tajuk "Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah" dan linkkan ke http://mamailahfazilah.blogspot.com/

Tengah buat entry la ni :)




4. Letak sekeping gambar yang menunjukkan kasih sayang abang/kakak pada pada adiknyer (sekeping udah le)... dan nama org dlam gmbar tu beserta  umor mereka...



My favourite dotter and son..
Sweet Hannah Marissa 2years 7months
Handsome Muhammad hadif Mifzal 1year 2months

5. Cerita pengalaman /kisah kasih sayang yang korang xboleh lupakan yang menyentuh jiwa....(xsemesti berdasarkan gambar tu... tp ape2 saja cerita tentang yg menunjukkan kasih sayang mereka.. owh...xsabar nak dgr kisah korang...)

Kalau nak ikutkan memang banyak sangat kisah yg touching pasal si kakak sayangkan adiknya. Hannah memang sayang adik. 

Hannah selalu pujuk adik kalau nangis.
"adik, jangan la nangis..mama kan ada tu..jangan nangis ye"   
sambil tepuk-tepuk bahu adik dia. tp kalau adik buat dono, nangis juga sekuat hati, hannah blah la sambung main semula.hihi
Hannah suka nk tolong suapkan adik makan.
"mama jangan la suap adik. biar hannah yg suap"

Hannah suka peluk dan sayang (cium) adik.
"ala manja manja adik"

Hmm sayang tu sayang jugak. Bergaduh semula dah lumrah alam. Maklumla adik beradik la katakan :)

6. Dah siap sila tinggalkan penyertaan korang dlm komen kat sini ye.. 
Sat lagi pi paste link kt sane

7. oh ye... sila tepek benner kat sidebar korang jugak ye... 
OK beres

OK Kak Ilah, dah setel.. :) harap ada rezeki menang tupperware lagi..
 
Goodluck Mommalydzar, Hannah dan Hadif!!

Kawan-kawan nk join?? Jomla masuk ramai-ramai. Syarat dia pon tak semestinya adik beradik jer..Sepupu sepapat pon boley..no prob punye ..

3 words from u:

Iela Fazielah said...

tq lydzar sbb join.. suka baca kisah mereka itu.. bila bc akak senyum je...mmg seronokkkan!

lydzar said...

@Iela Fazielahhehe tuan punya contest dh datang melawat..betul..mmg banyak kenangan yg seronok tgk anak2 membesar. kadang2 harap dorang stay besar mcm ni je hikhikhik

Momma Mia said...

sweet jer aksi hana to hadif. good luck mamalydzar!!

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®