Where are you now, dear ?


Aku berjaya pergi bday party anak Eila my-opismet tadi. Fear factor bawak anak-anak travel sendiri berjaya dilepasi :)

Anak-anak behave, sebab kami gerak lepas dorang bangun tidur petang. So mood mengantuk dan nk marah-marah sebab ngantuk adalah TIADA. Ditambah pulak, dengan bekalan makanan dan minuman yg aku bawak dari rumah. Memang berniat nak bagi dorang leka makan dan minum. Yepp it works for them. Lenkali nk travel bertiga memang kena prepare stok makan minum lah nmpknya..

Small celebration kt KFC dekat dengan Extreme Park. Yang ada cuma Eila+family, Kak Liza+Hubby, Ana+Family, kakak ipar Eila+family dan kami bertiga.

On the way balik pulak, the HMs was entertained by belon-belon free ambil kt KFC. Tengah hari tu ada party kt situ. So byk la belon-belon tinggalan mereka. Aku memang saje tanya ngn staff KFC kalau aku boleh amek belon tu. Bila dia kata BOLEH, aku amek 4 bijik. Huhu sorang dua. Yer, hasilnya mereka memang gembira dgn kehadiran belon-belon tu dalam kereta..


Mode sekarang adalah RISAU.

Patutnya aku happy sebab esok menjelang tiba..Esok adalah hari AHAD. Selain masih weekend dan masih hari cuti, ia adalah hari kepulangan Incek Kamaruddin tercinta.
Tapi, kali terakhir aku mendengar berita sang suami adalah kelmarin bersamaan hari Khamis. Itu pon sempat YM sekejap sangat. HukHukHuk! Tak sempat pon dia cerita flight balik jam berapa, naik flite apa etc.

Patutnya malam tadi dia dh gerak dari Las Vegas. Tapi serius aku tak tau apa itinerary nya. Dan sampai sekarang aku masih ternanti-nanti call/sms/ym dari dia..

Are you OK Abg ? I've been worried about you!

p/s: Bukan setakat aku yg risau, meow-meow ni pon tumpang risau-risau jugak..

[Pic credit to : Mr Google]

UPDATE : 
Lega rasanya. Baru dapat call dari Abg. He's now @ Singapore Airport. Patutla takdek khabar berita, flite from Las Vegas-Narita-Singapore, direct ja. Tak dan nk calling-calling.

So sekarang tgh transit kt Singapore. Flite ke KLIA, esok pagi. YEAY!
Dapat la aku tidur dgn kelegaan..alhamdulillah..semoga selamat sampai..really MISS him.. 


4 words from u:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

yeay!mmg best bawa anak2 jalan if they r so behave..kan..takpe kalau setakat nak main2..nak lari2 ke..tp kalau mengamuk menangis, harus mama bengot tudung!hahaha diorg pun boring la tu, dpt jejalan, pandai hannah and hadif hargai peluang!hehehe anyway, esok ayah nak balik..mama bkn main suka hati..apa agak nye ole2 ek..hehehe mama masak best2 la esok eh..and wangi2!hahaha liza..rindu and risau kan, slagi x sampai dpn mata..mcm2 dok pk..agak2 kalau kita yg kluar rmh, en suami kita mcm tu tak..?huhuhu

lydzar said...

@.::NiK's WiFeY n MoMmY::. haha! bawak bebudak jenjalan, mmg bergantung pada mood dorang..kalao mood ok, syoklah.kalau tgh meragam..haih! memang nk kena blk segera je..

ermm part last tu, rasanya para husband risau gak. biasanya kalau aku terover time hanging out tu, aku yg risau n gelabah so beria2 anta message bgtau itu ini

Iela Fazielah said...

alhamdulillah... selamat gak smpai kan... lupa nak bg tau.. mmg kena bw stok makanan byk2... tu wajib tuu... akak kalau xbeli dulu, siap singgah gi petronas dulu bl makanan ni... pastu mainan pun kena ada... kalau irfan. keje dia suka cmpak barang.. sume benda ada kat akak ms drive akak bg dia..asalkan dia diam.. cth.. dompet, spek mata, kad t'n' go, kotak CD, eh.. mcm2 la

lydzar said...

@Iela Fazielah irfan duduk dkt car seat tak kak ilah?

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®