PBJV | Latest Activity Festival Makan Buah dan Explore Race, Cabaran 3 R

Aku suka jugak ngn kompeni ni, sbb terasa macam ada banyak aktiviti best. Compare tempat-tempat kerja lama aku dulu, seingat aku jarang sgt ada aktiviti. Kot ye ada pon, aku tak join. Kenapa eh?
Dulu anti-sosial kot hahahah!

Tapi tak dinafikan masa kt Teliti dulu, aku suka gak ngn aktiviti pot-luck yg selalu diadakan..Aktiviti makan kan, sapa la yg tak sukak..

So aktiviti terbaru akan berlangsung kt PBJV adalah Festival Makan Buah. Bakal berlangsung petang ni, 16 July 2010, jam 4 petang. Huhu really really really looking forward this event.

Sedang membayangkan buah ini yang berlonggok-longgok :


Juga buah ini : 

 Dan ini :


dan last sekali yang ini :


Semua gambar tu credit to Mr Google. Gambar sebenar dan kejadian sebenar aku upload esok. Paling aku tak sabar nk makan durian, akan ku makan hingga ulasan terakhir..Dengan bijik dia sekali aku telan..Hahah! Kidding!

Jangan jeles tau kawan-kawan. Hari ni aku nk melahap duren.. 

"Dari musim duren, hingga musim rambutan.. lalalalallalaa"

Aktiviti kedua pulak, Explore Race, Cabaran 3R bakal berlangsung esok 17 July 2010 bertempat di Bukit Cahaya Seri Alam, Seksyen 7 Shah Alam . 

Explore Race, Cabaran 3R 
 Redah, Rebut dan Rempuh

Tapi aku tak join. Sebabnya ialah aku mau konsentret buat stock utk Hadif weekend ni. Nasib baik, tiada paksaan utk join aktiviti ni.

Lagipon sekarang ni aku tak suka aktiviti lasak. Menurut kata penganjur, memang ada aksi-aksi lasak bakal berlaku. Maybe nk kena berlari-lari anak, berlari laju-laju, masuk dalam air, panjat bukit turun bukit, masuk selut dan sebagainya lah..Zaman lasak aku dah habis kot. Maklumla umur dah semakin meningkat.. :P Penat nk buat seme benda-benda tu

Aci tak, walaupon aku tak join, tp aku nak kan goodies nih..nk pujuk Ila supaya simpan satu goodie bag utk aku lah :)

*hak rekacipta Zul*

*goodie bag*

 *T-shirt, topi, face towel dan bag*
Haaa..ni lah dia Ila yg bakal ku pujuk rayu supaya bagi aku satu goodie beg. Semoga dia cair dgn pujukan aku nnt..hihihi. 


FYI, Ila adalah makyong organizer segala aktiviti kt PBJV. Tak lupa khidmat masyarakat para commitee sebagai tulang belakang aktiviti ini.

Harap semua peserta Cabaran 3R memberi kerjasama yg baik dan enjoy to the MAX esok.


9 words from u:

maslinamansor said...

pump... jangan tak pump

mamasue said...

ehhh...sedapnya manggis.....sedapnya langsat.....huhuhuh...nak carik lah!

Mykhalish said...

adoiii...xtahannyer tgk buah2 tuh... owh..doyann sdpnyar..

lydzar said...

carik korang..jgn tak carik..tengah musim skg ni kan..

Fitrihadi.com said...

wah nak goodie bag tu...boleh tambak koleksi skit hehe

Sharinginfoz said...

sodapnya durian tu

Sumijelly said...

waa.......nak durian lagik...x pueh la makan semalam..huhuhu.....

bestnya kompeni..ada acar amakan durian lagi..ada kosong lagi x?? hik3

Sumijelly.com

Iela Fazielah said...

wah best mkn dorian... i like it tooo!!hehe

apsal x masuk tresure hunt tu... opis akak pun buat TH tu tp 31 julai ni kat wetland putrajaya.. akak join... (sedang perasan muda) hehehe

lydzar said...

@Iela Fazielah tak boleh join la kak..kang stok EBM beku utk hari isnin terpaksa dikorbankan..weeken tau la kan, mana sempat nk kumpul stok sgt..

 

MommaLydzar Logo

MommaLydzar Logo

Nuffnang Logo

Nuffnang Logo

Alkesah Kehidupanku ®